Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
KULTURA / UKRATKO
Adria Cantat 2016 u Šibenik dovela 36 zborova

Adria Cantat 2016 u Šibenik dovela 36 zborova

Sibensko Kolo

Ove subote, 28. svibnja, u Šibeniku se održava Adria Cantat, međunarodni festival folklorne zborske glazbe. Organiziraju ga Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ i Hrvatska udruga zborovođa, uz potporu Grada Šibenika i HNK u Šibeniku.

Drugo izdanje festivala (prvi je održan 2014. godine) premašilo je sva očekivanja organizatora poprimivši međunarodni karakter. Prijavljeno je ukupno 36 zborova iz Hrvatske, Slovenije i Austrije s gotovo 900 pjevača, čime je šibenski festival postao jednim od najvećih i najbrojnijih ikad održanih u Hrvatskoj.
Službeni dio natjecanja počinje u 11 sati , a dodjela nagrada i proglašenje pobjednika očekuje se u kasnim večernjim satima.
Besprijekorna organizacija po kojoj je poznata Hrvatska udruga zborovođa privukla je rekordni broj sudionika. Visoku razinu organizacije jamči i ugledni stručni žiri kojeg čine ponajbolji hrvatski stručnjaci, Branko Starc, Bojan Pogrmilović te Rudolf de Beer sa sveučilišta Stellenbosch iz JAR-a, čuvenog po jednom od najboljih amaterskih zborova na svijetu.
Atmosferu s prvog izdanja festivala Adria Cantat iz 2014. godine možete pogledati na video linku > https://www.youtube.com/watch?v=DuF0dYP66iU .
Za sve koji žele poslušati zborove, ulaz u HNK Šibenik tijekom cijelog dana bit će besplatan.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI