Neovisni novinarski portal
6.3.2021.
UKRATKO
Završava prosvjed u šatoru ispred Ministarstva branitelja

Završava prosvjed u šatoru ispred Ministarstva branitelja

Šator koji je 555 dana bio ispred Ministarstva branitelja preselit će se u Muzej Domovinskog rata u Vukovar.
Glogoški: Prestaje prosvjed ispred Ministarstva branitelja

Konferencija za novinare u šatoru/Foto:HINA/ Damir SENČAR /ds

Nakon 555 dana prestaje prosvjed hrvatskih branitelja ispred Ministarstva branitelja, objavio je jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100 postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata prve skupine Đuro Glogoški. Na konferenciji za novinare Glogoški je  kazao da su ispunjeni svi uvjeti za prekid prosvjeda, koji traje od 20. listopada 2014. godine.

– Troje ljudi koji nisu radili 4 godine posao nisu na dužnostima, zato smo tražili smjenu. Tražili smo i jedinstveni zakon o braniteljima. Sada se vidi da se sva nadležna ministarstva uključuju u problematiku. Branitelji su postali sastavni dio Ministarstva i sudjelovati će u izradi zakona koji ih se tiču – kazao je Glogoški.
– Do danas, 555. dana, prošle su stotine tisuća branitelja i onih koji su nam se obraćali za povjerenje. Možemo slobodno reći da je ovaj šator postao institucija, svakog smo saslušali i pročitali svako pismo koje su nam poslali – ustvrdio je Glogoški te dodao kako borba za prava branitelja ne prestaje.
 – Borba tu ne prestaje jer jedan od zahtjeva, a to je Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja,  za sad se neće moći izglasati, ali u godinama pred nama učinit ćemo sve da do toga dođe – kazao je Glogoški.
– Onoga trenutka kada u Saboru ne budu oni koji mrze hrvatske branitelje, imat ćemo i ustavni zakon – dodao je Glogoški.
Branitelji traže mjesto u društvu kojem im pripada, te da Domovinski rat bude definiran kao obrambeni i oslobodilački, a nakon promjene vlasti nisu prekinuli prosvjed dokazujući  da se zauzimaju za braniteljska prava bez obzira tko je na vlasti, rečeno je na konferenciji za novinare.
– Odluka o prekidu prosvjeda u šatoru je danas bila jednoglasna. Svakog 20. listopada ćemo se ovdje okupljati u znak sjećanja na Nevenku Topalušić i da se ovo neće ponoviti, a svakog 28. svibnja ćemo održati svetu misu u nadi da se nikad neće ponoviti da se hrvatskog policajca šalje na hrvatskog branitelja – zaključio  je Glogoški.
Šator koji je 555 dana bio ispred Ministarstva branitelja preselit će se u Muzej Domovinskog rata u Vukovar, rečeno je na konferenciji.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI