Neovisni novinarski portal
18.1.2021.
UKRATKO
Veleučilište u Šibeniku: Dan studentske mobilnosti

Veleučilište u Šibeniku:
Dan studentske mobilnosti

slika-1
Veleučilište u Šibeniku u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom i udrugom Mladi u EU organizira Dan studentske mobilnosti u utorak, 5. travnja s početkom u 13h u predavaonici B.

Studenti i svi zainteresirani će biti u prilici čuti o mogućnostima u CEEPUS i ERASMUS+ programima razmjene studenata, Eurodyssee programu razmjene mladih, ERASMUS+ razmjenama mladih te mogućnostima volontiranja, lokalno i kroz EVS (European Voluntary Service).
Uz to, govorit će se o važnosti Europass-a te kako do njega doći, objasniti će se što je Eurodesk i kako se njime koristiti te kako dobiti Youthpass potvrdu.
Uz voditelje ovih programa, prisutni će biti i studenti koji su sudjelovali u razmjenama, a koji će prenijeti svoja iskustva (što uključuje i studente iz inozemstva koji su trenutno na razmjeni na Veleučilištu u Šibeniku).
Osim mnoštva zanimljivih i korisnih informacija, prisutni će imati i priliku uspostaviti kontakt sa voditeljima programa te sa studentima i mladima koji su već sudjelovali u programima razmjene.
Iz Veleučilišta ističu kako je Dan studentske mobilnosti odlična prilika za informiranje o mogućnostima osobnog i profesionalnog usavršavanja, stoga pozivaju studente da se odazovu u što većem broju.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI