Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
UKRATKO
U Vukovaru ne žele šator iz Savske

U Vukovaru ne žele šator iz Savske

Šator iz Savske donesen u Vukovar unatoè protivljenju vukovarski

U Vukovaru ne žele šator iz Savske/Foto:HINA/Željko Draženović

Unatoč protivljenju vukovarskih braniteljskih udruga, šator u kojemu je dio branitelja 555 dana prosvjedovao ispred Ministarstva branitelja, u petak  je donesen u Vukovar i sklopljen na poligonu u bivšoj vukovarskoj vojarni 204. vukovarske brigade, u kojoj je smješten Memorijalni centar Domovinskog rata.

Ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut nije želio komentirati donošenje šatora iz Savske u Vukovar, rekavši tek kako će se o sudbini šatora raspravljati na Upravnom vijeću te javne ustanove koje će i donijeti odluku hoće li šator ostati u Centru.
– Mislim da je riječ o ishitrenoj odluci i da šatoru iz Savske 66 nije mjesto u Vukovaru. Vukovar je simbol obrane i 1991. godine, a šator s tim izravno nema nikakve veze. Podržavamo i dalje branitelje u traženju njihovih prava i šteta je što nismo ranije sjeli svi za stol i dogovorili se o sudbini šatora – kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
 Naglasio je kako je šatoru mjesto u Zagrebu, a ako se već nešto šalje za Vukovar, neka se pošalju novci za obnovu Vodotornja, poručio je Penava.
 Protiv smještanja šatora iz Savske u Vukovar je i predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar 91,  koji kaže kako ne vidi ni jedan razlog da šator ostane u Vukovaru.
– Memorijalni centar vezan je isključivo uz Domovinski rat, a prosvjed u Savskoj 66 nije imao veze s tim razdobljem, već je to prvenstveno bio mirnodopski rat dijela branitelja s državnom upravom – istaknuo je Kovačić.
Protivljenje postavljanju šatora u Vukovaru iskazao je i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara te brojne druge braniteljske i stradalničke udruge grada Vukovara.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI