Neovisni novinarski portal
25.1.2021.
KULTURA / SCENA
Teški osjećaji večeras u Azimutu

Teški osjećaji večeras u Azimutu

Teški osjećaji (2)Tišnjanski pop rock sastav Teški osjećaji večeras u Šibeniku predstavlja svoj novi glazbeni spot.

Autor teksta i glazbe pjesme ‘Slobodan’, raspjevanog otočnog vapaja za slobodom, je pjevač benda i tišnjanski poštar Željko Marača, a spot potpisuje redatelj iz Zadra Ivan Grancarić.  Premijerno prikazivanje spota i koncert grupe Teški osjećaji bit će upriličeni u šibenskom klubu Azimut, s početkom u 22 sata. Nakon šibenske premijere novi spot će biti objavljen na YouTubeu, a u ponedjeljak počinje i njegovo prikazivanje na CMC-u.
Nakon ‘Rozi’ i ‘Blato’, ‘Slobodan’ je njihov treći po redu spot, ali je prvi čija se promocija događa izvan Tisnog. Bend ima već 40-ak autorskih pjesama, repertoar dostojan samostalnog cjelovečernjeg koncerta. Tisno im je odavna postalo tijesno.

–  Rado se odazivamo na svaki poziv za svirku. Šibenčani nas zovu već peti put i čast nam je da novi spot predstavljamo i prvi put javno prikazujemo u njihovom klubu – rekao je frontmen Teških osjećaja Željko Marača.
Bend uz Maraču čine Petar Garofilić (gitara), Toni Lučić (truba), Ante Lordan (bubnjevi) i Luka Berak (bas). Riječ je o izdancima netipične tišnjanske limene glazbe KUD Hartić, koja se proslavila, ne koračnicama, nego obradama pjesama Deep Purplea, Led Zeppelina, Pink Floyda, The Doorsa, Queena i drugih ikona rock glazbe. S tim repertoarom posljednjih godina nastupaju diljem Hrvatske i Europe, a od zapaženijih nastupa je onaj u zagrebačkoj Tvornici kulture i na posljednjem ‘Supertalentu’, gdje im je Deep Purple osigurao ulazak u polufinale.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI