Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Shearwater (ScubaBeer/Wikipedia)

Shearwater dolaze na 11. INmusic festival

Shearwater (ScubaBeer/Wikipedia)

INmusic festival ovogodišnjem popisu izvođača dodaje još jedno zanimljivo indie rock ime.

Shearwater (ScubaBeer/Wikipedia)

Shearwater (ScubaBeer/Wikipedia)

Shearwater je krenuo kao popratni projekt Jonathana Meiburga i Will Sheffa koji su uz matični folk-rock Okkervil River, stvarali i laganiju glazbu. Devet albuma kasnije pokazalo se da je Shearwater jednako važan i kvalitetan kao i Okkervil River koji je zagrebačka publika imala prilike vidjeti na odličnom koncertu u KSET-u 2005. godine.
Najnoviji album ”Jet Plane and Oxbow” (2016.) najambiciozniji je njihov projekt dosad, a nakon dvije godine snimanja u rodnom Austinu stigao je i do publike. Album je moćan i glasan, bogat melodijama i raznim instrumentima, a Meiburg svojim glasom koji je istovremeno ljutit i nježan daje poseban potpis cijelom albumu. Shearwater ovim uratkom šalju glazbenu poruku slušateljima da album obuhvaća svijetlo i tamu svega što su fanovi prolazili s bendom svih ovih godina.
Uz Shearwater jedanaesto izdanje INmusic festivala uveličat će Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Kawasaki 3p, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby, Gustafi, Gretta, Chui, Žen i mnogi drugi. INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI