Neovisni novinarski portal
25.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
SDP-ov zastupnik Ivan Klarin kontra preslagivanja u parlamentu: Moralno bi bilo raspisati izbore

SDP-ov zastupnik Ivan Klarin kontra preslagivanja u parlamentu:
Moralno bi bilo raspisati izbore

Ivan Klarin (Foto Tris H. Pavić) (5)

Saborski zastupnik i član Glavnog odbora SDP-a Ivan Klarin u današnjem priopćenju za javnost reagirao je na najave preslagivanja vladajuće koalicije ili suradnje i pozvao na raspisivanje novih izbora.

‘Umjesto analiziranja učinaka nove hrvatske Vlade u njezinih prvih sto dana, jedino što se dade opaziti jest neaktivnost ministarstava i stalne nesuglasice i problemi u radu između Domoljubne koalicije i njezina suradnika Mosta nezavisnih lista’, upozorava Ivan Klarin.

– Posljedice potencijalnih preslagivanja snaga i stvaranja neke nove vladajuće većine osjećaju građani Hrvatske koji zaslužuju proaktivnu i konkretnu Vladu angažiranu na ispunjavanju interesa hrvatskih žitelja, upozorio je SDP-ov zastupnik Ivan Klarin u priopćenju za javnost kojim, u slučaju nastavka prijepora u Vladi, poziva na raspisivanje novih parlamentarnih izbora, a ne na bilo kakvo preslagivanje političkih snaga u parlamentu.

– Gorčinu oko neslaganja predstavnika parlamentarnih stranaka više se nitko ni ne trudi skrivati te time ističu kako su borbe za pozicije i ključna mjesta jedine aktivnosti nekih opcija ove “suradnje” Domoljubne koalicije s partnerima – ističe Klarin napominjući da građani nisu zaslužili da se sukobi političkih opcija prelamaju preko njihovih leđa.

– Moralno i u interesu građanki i građana Republike Hrvatske bilo bi da se, u slučaju daljnjih očitih prijepora i sukoba u Vladi, raspišu parlamentarni izbori, kako bi građanke i građani na izborima mogli ocijeniti sve aktere trenutne situacije. Neaktivnost Vlade i nemogućnost rada mogu se ozbiljno odraziti na pitanja stabilnosti i gospodarskog razvoja Hrvatske – smatra Klarin, optužujući HDZ da blokira svaki pokušaj promjene trenutnog stanja, a što se, uz ostalo, vidi i na primjeru reorganizacije Ministarstva unutarnjih poslova koju je inicirao Most.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI