Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA
Sinoćnje obraćanje novog-starog predsjednika HDZ-a (Foto: HDZ)

Prvi neslužbeni rezultati unutarstranačkih izbora u HDZ-u:
Karamarku 98,99 posto glasova

Sinoćnje obraćanje novog-starog predsjednika HDZ-a (Foto: HDZ)
Sinoćnje obraćanje novog-starog predsjednika HDZ-a (Foto: HDZ)

Sinoćnje obraćanje novog-starog predsjednika HDZ-a (Foto: HDZ)

Još uvijek nije proglašen pobjednik unutarstranačkih izbora u HDZ-u jer još traje glasovanje u inozemstvu.

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a utvrdilo je da se u Hrvatskoj glasalo na 778 biračkih mjesta, a u Koordinacijama HDZ-a u inozemstvu glasovalo se, odnosno još uvijek traje glasovanje, na 15 biračkih mjesta.

U Središnjici – gdje je bio doček rezultata glasovanja za predsjednika HDZ-a – prve neslužbene rezultate priopćio sinoć je – u ime središnjeg izbornog povjerenstva za izbor predsjednika HDZ-a – zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Damir Sesvečan.

– Od ukupno 793 biračka mjesta rezultati glasovanja obrađeni su za njih 562 ili 70,87 posto. Glasovanju je pristupilo na ova 562 biračka mjesta 67 779 ili 45,84 posto. Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko dobio je 67 095 glasova odnosno 98,99 posto glasova članova koji su pristupili glasovanju – rekao je Sesvečan, a prenosi HDZ na svojim stranicama (POVEZNICA).

Više od 90 000 glasova

A prisutnima se sinoć u Središnjici obratio i voditelj izbornog stožera i potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić.

– Neslužbeno možemo reći da će g. Karamarko imati više od 90 000 glasova – oko 91 500. Na drugim izborima za Europski parlament je izašlo 25 posto, a na ovim izborima oko 45 posto birača. Premda nije ista priroda izbora, ali su znakovite brojke kad se usporede. Sama brojka glasova više od 90 000 članova je jedna jasna smjernica da ovi unutarstranački izbori imaju jasne konotacije u čitavom hrvatskom političkom kontekstu – jasna su smjernica da je HDZ zajedno s Domoljubnom koalicijom temelj ove Vlade i da je usmjerenje koje na tim čvrstim temeljima želi biti što učinkovitije – rekao je Jelić.

Kraj ideoloških rasprava – HDZ se okreće gospodarstvu

Novi-stari predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u svom obraćanju je kazao kako će sljedeći mandat ‘artikulirati žestoko domoljublje tako da će se žestoko boriti za kvalitetu života u našoj Domovini’.  – Borit ćemo se za svako radno mjesto, investiciju, projekt, neobrađeno polje i svakog mladića i djevojku koji razmišljaju da napuste Hrvatsku. Sve ideološke rasprave stavljamo u drugi plan jer smo jasni u našem ideološkom izričaju. Jasni smo u odnosu prema svakom totalitarizmu – fašističkom, nacističkom i komunističkom. Ne želimo s time imati posla, zanima nas budućnost naše djece. Naši prijatelji dali su živote za Hrvatsku, a na nama je da živimo za Hrvatsku i u Hrvatskoj – rekao je Karamarko zahvalivši se svima koji su izašli na unutarstranačke izbore i glasovali.

Vratili smo stranku izvornim načelima

Nije bilo ni lagano ni jednostavno – preuzeli smo stranku koja je 2011. izgubila na izborima, stranku koja je bila na koljenima. Borili smo se u ove četiri godine da HDZ-u vratimo ime i prezime, ponos i dostojanstvo – da stranku koja je u temeljima hrvatske države i koja ju je stvarala, vratimo njenim izvornim načelima. A na tim je načelima okupila široke mase hrvatskog naroda – to je Domovinski rat, branitelji i političko učenje dr. Franje Tuđmana. Vratili smo domoljubni, narodnjački karakter ovoj stranci.

Pobjednička stranka

Svjesni teške situacije u kojoj je Hrvatska, radili smo i pripremali gospodarski program i projekte. Svi u našem srcu osjećamo koliko volimo Domovinu – u srcu osjećamo koliko smo dužni onima koji su poginuli za Hrvatsku. Oni su naša obveza. Zbog njih, dr. Tuđmana i naše djece morali smo vratiti HDZ tamo gdje mu je mjesto – to je prva, najjača i vodeća politička stranka u Hrvata ikada. To smo i postigli.

Zaustavljanje egzodusa – oporavak gospodarstva

Zabrinjavaju nas svi brojevi koji se tiču gospodarstva, veliki broj ljudi koji iseljava iz Hrvatske – više od 100 000. Hrvatsko selo propada, uvozimo 70 posto hrane, poduzetništvo se guši – SDP-ova vlada nije realizirala nijednu kvalitetnu investiciju. Više od 100 000 radnih mjesta je ugušeno. To su brojevi koji svakog tko živi u našoj lijepoj Domovini moraju zabrinuti.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI