Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Ilustracija (foto: printscreen N1)

Preslagivanje prazne slame? B. Petrov:
Izjava o preslagivanju je pokušaj destabilizacije Vlade

Ilustracija (foto: printscreen N1)
Ilustracija (foto: printscreen N1)

Ilustracija (foto: printscreen N1)

Preslagivanje prazne slame, već viđena Mostova ‘bubni pa šta bude’ metoda ili pak nešto treće? Božo Petrov, ‘drugi potpredsjednik Vlade’ i čelnik Mosta priredio je danas izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je izjavu Milana Bandića o ‘preslagivanju’ u Vladi nazvao pokušajem destabilizacije Vlade, uz napomenu kako se “puno toga vrti oko Ine” i poruku ‘kako Most neće dopustiti rasprodaju nacionalnih interesa’.

Što se to ‘vrti oko Ine’, dakako, nije objasnio, niti što to Most neće dopustiti. Ali je zato kazao kako ‘čestita svima onima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti s ljudima koji su zbog sumnji na kriminalna djela završili već nekoliko puta u pritvoru”, no nije imenovao o kome se to radi.
– Po meni su ovo čisti pokušaji destabilizacije Vlade i to baš u trenutku kada Vlada treba iznijeti akcijski plan reformi po kojima će na kraju ove godine imati više promjena nego što ih je imala bivša Vlada u prvoj godini mandata. Zanima me kojim interesnim grupacijama ne odgovaraju promjene? Kome ne odgovara red i normalni pravosudni aparat? I to se sve događa baš u trenutku kada se želi uvesti red i žele napraviti promjene. Mi nismo kočničari, ali ćemo definitivno zakočiti bilo kakvu rasprodaju nacionalnih interesa zato što ne želimo napraviti izdaju Republike HrvatskeMi smo tu za promjene i mi ćemo gurati promjene, a ono što mene interesira je tko će zakočiti promjene, tko će biti glavni i odgovoran, zbog čega Hrvatska, kada se svi ekonomski stručnjaci slažu da će, ukoliko se dogodi na bilo kakav način preslagivanje vlasti i bilo kakva destabilizacija, ekonomski rejting Hrvatske po agencijama pasti i da ćemo završiti u scenariju Grčke – kazao je Petrov, zapravo ne rekavši ništa.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI