Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Predstavljen projekt Obonjan Rivijera: Zabava za goste ‘značajnog iznosa dohotka na raspolaganju’

Predstavljen projekt Obonjan Rivijera:
Zabava za goste ‘značajnog iznosa dohotka na raspolaganju’

U šibenskoj Gradskoj vijećnici danas je najavljena prva sezona hedonističko-ekološke party zone na otoku Obonjanu, usmjerena uglavnom inozemnim posjetiteljima.

obonjan 3

Dan Blacklidge i Kristijan Gržetić na današnjoj prezentaiji. Prvoga su šibenski mediji nazvali dvojnikom Zlatka Sudca, drugi još nije dobio nadimak (Foto: Jozica Krnić)

– Plan je pretvoriti Obonjan u međunarodno prepoznatu destinaciju, koja će značajno pridonijeti Šibeniku i Hrvatskoj – rekao je danas Dan Blacklidge, suosnivač projekta Obonjan Rivijera te predstavnik britanskog investitora Sound Channel. – Započeli smo s gradnjom prve faze koja će biti gotova u lipnju ove godine, a ukupni kapitalni ulog u prvoj godini je deset milijuna eura.
Blacklidge je istaknuo da Obonjan neće biti klasični otok za zabavu, već “ekološko prihvatljiv luksuzan otok sa sadržajima visoke kvalitete”, a ti sadržaji će uključivati glazbu, film, kreativnost, edukaciju, sport, hranu i piće te nešto što se naziva wellbeing. – Naša ciljana publika ima od 28 do 40 godina, kulturno su osviješteni te imaju značajan iznos dohotka na raspolaganju – rekao je Blacklidge. Takva je ponuda zasad izazvala interes kod francuskih, španjolskih, švedskih, američkih, britanskih, pa i hrvatskih turista.
Prve sezone Obonjan će primati najviše 800 gostiju dnevno, a planirano je preko 44 tisuće noćenja. Spavat će se u klimatiziranim šatorima (60 eura po glavi) te u bungalovima (od 97 eura po glavi). Posjetiteljima će, osim glazbenih nastupa, na raspolaganju biti bazen, kafić, restoran, recepcija, saune, kupke, masaža, joga, meditacija, holističke terapije, a valjda i more, mada nije spomenuto.
– Nakon niza godina prijepora i sudskih sporova, ne samo da smo skinuli omču oko vrata proračuna Grada Šibenika, nego je završilo dogovorom i s nula kuna štete po Grad. To će redefinirati položaj Šibenika kao turističke destinacije, a značajno će utjecati i na gradski proračun – mišljenje je gradonačelnika Šibenika Željka Burića, a novinarima se obratio i Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma, koji je govorio nešto o inovativnosti i kreativnosti.
Promotor projekta Kristijan Gržetić naglasio je da će Obonjan ponuditi puno više od konteksta ustaljenog turizma, a posebno je želio istaknuti i ovo: – Sve je na otoku napravljeno u skladu sa zakonom, a sve se gradi na bazi ekološkog pristupa.
Britanski investitor Sound Channel dobio je koncesiju za nekadašnji Otok mladosti na 43 godine.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI