Neovisni novinarski portal
17.1.2021.
POLITIKA
Predssjednik Šibensko-kninske organizacije HDZ-a Ante Kulušić (Foto: Tris/H. Pavić)

Potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Kulušić, objavio kandidaturu za šefa Šibensko-kninskog HDZ-a

Predssjednik Šibensko-kninske organizacije HDZ-a Ante Kulušić (Foto: Tris/H. Pavić)
Predssjednik Šibensko-kninske organizacije HDZ-a Ante Kulušić (Foto: Tris/H. Pavić)

Predssjednik Šibensko-kninske organizacije HDZ-a Ante Kulušić (Foto: Tris/H. Pavić)

Ante Kulušić, aktualni potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, bivši međunarodni nogometni sudac, godinama alfa i omega HDZ-a u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, odlučio je vratiti se na vodeću poziciju županijskog HDZ-a. Odakle je, nota bene, uoči recentnih parlamentarnih izbora dobrovoljno abdicirao.

Čovjek se naljutio jer se nisu adekvatno valorizirali njegovi stranački uspjesi i rezultati, njegov minuli rad u stranci i 12-godišnje upravljanje županijskom organizacijom. Iz moralnih razloga, kako je tada tvrdio, podnio je ostavku na funkciju predsjednika ŽO HDZ-a, cijeneći da stranka u njega više nema povjerenja pa je red da izbore vode oni kojima se više vjeruje. A sve zbog toga što je bio uvršten na listu HDZ-ovih akvizicija za Sabor, a onda s nje iznenada -skinut! Činilo se da je od HDZ-a manje-više odustao. No, danas je i službeno objavio kandidaturu za predsjednika ŽO HDZ-a!

U pismu koje je proslijedio elektronskom poštom svim medijima, Kulušić ističe: Kao dugogodišnji predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije s brojnim izbornim pobjedama, slobodan sam najaviti svoju kandidaturu za dužnost predsjednika ŽO HDZ-a. Očekujem da će se izborni procesi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici okončati u demokratskom ozračju i duhu Statuta stranke- napisao je Kulušić ulazeći i službeno u predstojeću utakmicu za prvaka županijskog HDZ-a.

Prije Ante Kulušića, oko čije se kandidature uglavnom dosad kuloarski spekuliralo, ali više na razini glasina negoli ozbiljne informacije, svoje kandidature su potvrdili v.d. predsjednika ŽO HDZ-a Nediljko Dujić, inače skradinski gradonačelnik, i bivši šef šibenskog HDZ-a, Goran Pauk, šibensko-kninski župan. Oba su izrazila i javno kako očekuju pobjedu. Dujić vjeruje da je stekao sve uvjete da preuzme odgovornost za stranku u županiji, smatra da se svojim dosadašnjim radom apsolutno dokazao, a k tome , drži da nije dobro koncentrirati više funkcija u jednoj osobi, jer, kako veli, dva čovjeka uvijek znaju više od jednoga. Ta primjedba je zapravo adresirana na župana Gorana Pauka, koji se ovog puta s gradske, odlučio p(r)omaknuti na županijsku razinu, uvjeren da ta dvojnost uloga u jednoj osobi, dakle, župana i šefa ŽO HDZ-a, ima svoje nebrojene praktične prednosti, a u kombinaciji s “dualnim” čelnikom šibenskog HDZ-a, gradonačelnikom Željkom Burićem, predstavlja, smatra Pauk, dobitnu kombinaciju za stranku u gradu i županiji.

No, da ne bi bilo odveć sve predvidljivo uoči 8. svibnja za kada je sazvana Županijska izborna konvencija HDZ-a, potrudio se i Ante Kulušić, kao treći takmac za vrh stranke u županiji šibensko-kninskoj. Svi su izgledi da ni “Kula” nije u igru ušao bez ijednog aduta, ali ako računa tek na “staru slavu”, mogao bi iz ove utakmice izaći razočaran i – poražen.

Čelništvo stranke na izbornoj skupštini šibenskog Gradskog odbora HDZ-a 18. travnja 2016. (Foto H. Pavic)

Zajedništvo i jedinstvo  na izbornoj skupštini šibenskog Gradskog odbora HDZ-a 18. travnja 2016. (Foto: Tris/H. Pavic)

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI