Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
SCENA
Peter Hook

Peter Hook oživljava Joy Division na SuperUhu

Peter Hook

Basist kultne grupe iz Manchestera u Primošten dolazi s bendom The Light s namjerom da odsvira oba albuma Joy Divisiona.

Peter Hook

Peter Hook

Tri su godine prošle od njihovog ukazanja u Zagrebu, a organizatori tog koncerta, ujedno i organizatori SuperUha, odlučili su priznati kako ih je prije samog nastupa Petera Hooka i njegovih The Light obuzeo pomalo nelagodan osjećaj da po prvi put u više od 15 godina djelovanja rade koncert tzv. cover benda. Pokazalo se međutim da strahu mjesta nije bilo, jer ne samo da je Hook iznenađujuće dobro odradio svoju novu ulogu pjevača koja je bila sve samo ne jednostavna, budući je bezvremenski vokal Iana Curtisa bio zaštitnim znakom kultnih Joy Division, već se i njegov prateći sastav pokazao apsolutno doraslim zadatku te su s lakoćom nadišli kvalifikaciju pukog cover benda koja im je opasno visila nad glavama.
Još je prije deset godina Hook odlučio da više nikad neće sudjelovati u eventualnom ponovnom okupljanju grupe New Order nastale na pepelu nesretno ugaslih Joy Division, no zato 2010. započinje samostalno izvoditi pjesme koje je 1976. zajedno s Bernardom Sumnerom započeo stvarati u grupi Warsaw, da bi nakon nepunih dvije godine ime promijenili u danas mitski Joy Division.
Točno 30 godina nakon Curtisove smrti Peter Hook sa svojim bendom The Light odlučio je u njegovu čast u matičnom Factory clubu u Manchesteru pokušati izvesti studijske albume “Unknown Pleasures” i “Closer”. Ovako hrabar potez Petera Hooka mogao je biti ili genijalan ili potpuni debakl. Alkemija se vratila, Factory club je rasprodan i Peter Hook and the Light krenuli su na turneju po cijelom svijetu puneći apsolutno svaku dvoranu i čineći sretnima na tisuće onih kojima su ovi antologijski albumi svojevremeno mijenjali živote a takvih je i u našoj zemlji bilo i još uvijek ih ima iznimno mnogo.
Peter Hook & The Light na SuperUhu će odsvirati oba genijalna albuma nikad prežaljenih Joy Division. Dogodit će se to točno četrdeset godina nakon osnivanja jedne od najutjecajnijih grupa u povijest rock glazbe.

Ulaznice po cijeni od 220 kn mogu se kupiti do 18.06. nakon čega će im cijena biti 250 kn. Ulaznica za kamp smješten u gustoj borovoj šumi neposredno uz more do istog će se datuma moći kupiti za 120 kn, a nakon 18.06. koštat će 150 kn.
Ulaznice se mogu kupiti na ovim prodajnim mjestima:
Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI