Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Petar Baranović: Ministre Tolušiću obucite radne cipele i obiđite zaleđe županije!

Petar Baranović:
Ministre Tolušiću obucite radne cipele i obiđite zaleđe županije!

petar baranović

Petar Baranović/Foto:J.Krnić

Nedavni posjet ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Tomislava Tolušića Šibeniku bio je klasični politički marketing, ocijenio je na konferenciji za novinare predsjednik šibensko-kninskih Reformista i gradski vijećnik Petar Baranović.

Dolaziti u Šibenko-kninsku županiju i slikati se kraj onoga što je već realizirano i to u gradu koji je pokazao svoj kapacitet za povlačenje sredstava iz europskih fondova nije nekakav put u reforme, kazao je Baranović i pozvao ministra Tolušića da ponovno dođe u županiju, ali da ovaj put posjeti zaleđe i područja od posebne državne skrbi.
-Upućujem javni poziv ministru Tolušiću da što prije ponovno posjeti županiju i dođe na prostore na kojima ga vrlo vjerojatno neće pratiti onako brojna svita političke kamarile i u kojima će mu za obilazak biti neprikladan službeni automobil ministarstva – kazao je Branović.
Ministra poziva da posjeti područje od Biskupije do Civljana, Kijevo, Ervenik i Kistanje i dijelove zaleđa do kojih se u najvećem broju slučajeva dolazi samo makadamskim putevima.
– Tako će se uvjeriti da na prostoru ove županije živi jako veliki broj ljudi, posebice staračkih domaćinstava, do kojih elementarni standardi podrške građanima ove zemlje ne mogu doći u zadanom roku, a pri tom mislim na hitnu pomoć, vatrogasce i slične službe. Neka posjeti prostore na kojima se ne može razvijati nijedna gospodarska djelatnost na normalan način pa čak ni poljoprivreda ili stočarstvo. Isti poziv vrijedi i za šibensko-kninskog župana, ali i za sve one koji pretendiraju na mjesto župana – istaknuo je Baranović.
Poziv ministru regionalnog razvoja i fondova EU, Baranović drži posebno važnim jer smatra kako bez njegovog angažmana i bez direktne financijske pomoći, najnerazvijenije županijske općine neće biti u mogućnosti i nemaju kapacitete za povlačenje europskih sredstava i relizaciju projekata iz EU fondova.
– Ukoliko se u narednih nekoliko godina za te prostore ne povuku europska sredstva, imat ćemo potpuno ispražnjeno šibensko zaleđe i imat ćemo potpuno devastiranu županiju. I zato je moja poruka ministru Tolušiću da obuče radne cipele, i s malo manje pratnje, ponovno dođe u Šibensko-kninsku županiju i obiđe ta područja i suoči se s istinom, jer to su prioriteti i to mu je posao – zaključio je Baranović.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI