Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
UKRATKO
Nove subvencije gospodarstvu iz županijskog proračuna

Nove subvencije gospodarstvu iz županijskog proračuna

subvencije
Šibensko-kninska županija dodijelila je novih 37 subvencija iz Programa poticanja gospodarstva i gospodarskih aktivnosti. Korisnici kojima su odobrena sredstva potpisali su danas, sa županom Goranom Paukom, ugovore ukupne vrijednosti 198.500 kuna.

Iznosi subvencija kreću se od 4 do 5 tisuća kuna, a većina poduzetnika i obrtnika, koji su danas potpisali ugovore, novac će iskoristiti za marketinške aktivnosti.
Najviše sredstava, iz županijskog programa poticanja gospodarstva i gospodarskih aktivnosti, za marketinške je aktivnosti dobila gradska tvrtka Podi Šibenik d.o.o., a riječ je o iznosu od 50 tisuća kuna.
Po riječima direktora Poda, Jakova Terzanovića, ovo nije prvi put da su dobili subvenciju iz županijskog proračuna.
-Mi smo specifični, u odnosu na druge, jer su ova sredstva za marketing  50-ak tvrtki. Subvencija je dobrodošla jer možemo promovirati i gospodarsku zonu i grad Šibenik te ono što je najvažnije, a to su tvrtke koje proizvode na Gospodarskoj zoni Podi. Mi smo izradili i predali plan na koji način će se taj novac utrošiti i ovo nije prvi put da smo dobili  sredstva od županije. Bez tih sredstava za marketing ja vjerujem da mi uopće ne bi imali ovako dobre rezultate kakve imamo sada na Podima- kazao je Terzanović.
Temeljem Javnog poziva, objavljenog u veljači ove godine, Šibensko-kninska županija dodjeljuje subvencije za sufinanciranje marketinških aktivnosti, stručno osposobljavanje zaposlenika i troškove registracije poslovnih subjekata. Korisnici subvencija su vlasnici obrta, društva s ograničenom odgovornošću do 250 zaposlenih i proizvodno uslužne zadruge koji su registrirani i djeluju na području županije.
Za županiju je svaka  gospodarska aktivnost  važna, istaknuo je župan Goran Pauk prilikom potpisivanja ugovora, dodajući kako se nada da će sljedećih godina županija moći izdvojiti i više sredstava za poticanje gospodarstva.
-Županija je već u veljači dodijelila 57 i pol tisuća kuna odnosno odobrila 15 subvencija u okviru ovog programa. Za praćenje ovog programa u 2016. osigurali smo ukupno 300 tisuća kuna, što znači da je ostalo još 40-ak tisuća kuna. U obradi već imamo  20 novih zahtjeva za subvencije i time ćemo već u prvoj polovici godine dodijeliti sva predviđena sredstva iz programa poticanja gospodarstva i gospodarskih aktivnosti – kazao je župan Goran Pauk.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI