Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
KULTURA / UKRATKO
Nagrada glumcu Goranu Markoviću na festivalu u Maroku

Nagrada glumcu Goranu Markoviću na festivalu u Maroku

havc

Scena iz filma Zvizdan, Goran Marković/Foto:HAVC

Na netom završenom 22. Međunarodnom festivalu mediteranske kinematografije u Tetouanu(Maroko), Goran Marković nagrađen je Nagradom za najboljeg glumca za uloge koje je odigrao u filmu Zvizdan  Dalibora Matanića.

Filmu Zvizdan  ovo je sedamdeseti međunarodni festival i dvadeset i treća nagrada, a upravo je u tijeku francuska kino distribucija filma.
Glavne uloge u filmu odigrali su Tihana Lazović i Goran Marković, redatelj Dalibor Matanić potpisuje i scenarij, a film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro. Proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages.
U programskoj najavi organizatori Međunarodnog festivala mediteranske kinematografije istaknuli su da se ovo izdanje održava u godini kada je upravo Mediteran poprište mnogih zala – ratova, terorizma, recesije, krize identiteta, emigrantskog vala, rasta rasizma i ksenofobije, i da je upravo zato pravo vrijeme da propitamo kako se slobodna i angažirana filmska umjetnost može tome suprotstaviti i pozvati na dijalog i toleranciju.
Festival je u natjecateljskim programima prikazao dugometražne i kratkometražne igrane filmove te dokumentarce, a održana su i brojna predavanja i tribine.
U natjecateljskom programu kratkometražnih filmova prikazan je i Piknik Jure Pavlovića.
Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI