Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Ilustracija (foto HINA/Damir Senčar)

Nacionalni program reformi? T. Orešković:
Evo, malo više opet i u javnosti komuniciram zašto su ove reforme bitne

Ilustracija (foto HINA/Damir Senčar)
Ilustracija (foto: printscreen N1)

Ilustracija (foto: printscreen N1)

Vlada Republike Hrvatske sprema za danas u 13 sati svoju 17. sjednicu koja će započeti s točkom dnevnog reda sljedećeg naziva:
1. a) Prijedlog nacionalnog programa reformi
b) Prijedlog programa konvergencije Republike Hrvatske za razdoblje 2016.–2019. godine.

Što će to vladajuća skupina reformirati, odnosno o kakvim će reformama opet pričati, a koje hrvatskoj javnosti već izlaze na uši, nije posve jasno, budući da javnosti zasad nisu dostupni materijali za tu sjednicu, kao što je to slučaj s preostalih 18 točaka dnevnog reda.
Ništa jasnije to nije ni nakon jutrošnje izjave predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića.
– Danas na sjednici vlade ću prezentirati ovaj nacionalni program reformi i danas su se svi malo upoznali, sve ide u pozitivnom smjeru. Nije bilo kritike nego su ljudi imali pitanja, htjeli su se malo više upoznati i, ono, znati nekakve rokove. Danas i sutra i ovih dana ću ja malo više, ćemo se naći da, evo, malo više opet i u javnosti komuniciram zašto su ove reforme bitne i koji su to na kraju, bit će, ovaj, rezultati sve te reformi – ustvrdio je Orešković povodom susreta s ministrima u Vladi RH.
Kako se doznaje, najveći dio reformi se odnosi na zdravstveni i mirovinski sustav, te na uvođenje poreza na nekretnine od 2018. godine. ‘Nacionalne reforme’ navodno podrazumijevaju i prodaju državne imovine: zemljišta, nekretnina i tvrtki u vrijednosti od oko 500 milijuna eura.
Reforme?- ilustracija (foto HINA/Damir Senčar)

Reforme?- ilustracija (foto HINA/Damir Senčar)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI