Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
POLITIKA
Veleposlanica Republike Srbije Mira Nikolic sa sibensko-kninskim zupanom Goranom Paukom i dozupanicom Anjom Simpragom (Foto H. Pavic)

Nacionalne manjine i zimmer frei:
Srbija se uključuje u razvoj seoskog turizma oko Knina

Veleposlanica Republike Srbije Mira Nikolic sa sibensko-kninskim zupanom Goranom Paukom i dozupanicom Anjom Simpragom (Foto H. Pavic)
Veleposlanica Republike Srbije Mira Nikolic sa sibensko-kninskim zupanom Goranom Paukom i dozupanicom Anjom Simpragom (Foto H. Pavic)

Veleposlanica Republike Srbije Mira Nikolić sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i dožupanicom Anjom Šimpragom (Foto H. Pavic)

Veleposlanica Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Mira Nikolić boravila je danas u nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. U Uredu župana sastala se sa županom Goranom Paukom i njegovom zamjenicom iz redova srpske nacionalne manjine Anjom Šimpragom.

– Obavili smo ugodan razgovor u mome uredu o raznim temama, među ostalim i onima koje se tiču srpske nacionalne manjine i njene pozicije ovdje u Šibensko-kninskoj županiji i općenito onog što nas sve muči, o gospodarskom stanju i napretku. Otvorili smo i neke teme vezane za ovo podneblje i mogućnost razvoja seoskog turizma i poljoprivrde – rekao je u izjavi nakon sastanka župan Pauk.

– Drago mi je da sam imala priliku da jedan od mojih prvih nastupnih posjeta napravim upravo ovdje u Šibensko-kninskoj županiji. Imali smo dobar, sveobuhvatan razgovor o temama od obostranog interesa i ja sam u razgovoru istaknula da je Srbija zainteresirana, kao i Hrvatska, za daljnje unaprijeđenje ekonomskih odnosa. Ono što smo u razgovoru dotakli je to gdje bismo i kako mogli surađivati u regiji. Naša ambasada ima neke ideje i već je stupila u kontakt s privrednim komorama i Srbije i Hrvatske. Radi se o podršci projektima samoodržanja poljoprivrednih domaćinstava u seskom području, a povezano je sa seoskim turizmom. Ja mislim da tu postoji puno prostora i očekujem da ćemo sa Županijom i općinama tu surađivati. Imala sam priliku upoznati se i s osnovnim informacijama o položaju srpske manjine u ovoj regiji, jer je jasno da Srbija kao država matica ima interes pratiti položaj manjine i doprinositi njenom unaprijeđenju putem različitih vidova pomoći, posebno u ekonomskoj održivosti – rekla je veleposlanica Nikolić
Zamjenica župana Anja Šimpraga najavila je kako će se nakon sastanka sa županom veleposlanica u Kistanjama sastati i s načelnicima četiri općine u kojima je SDSS na vlasti, gdje preciznije definirati kakve će projekte razvijati. Šimpraga je dodala kako za ovaj vid suradnje ima jako puno zainteresiranih obiteljskih poljoprivrenih gospodarstava.

Veleposlanica Mira Nikolić je Riječ je karijerna diplomatkinja.  Rođena je Karlovčanka. Mjesto veleposlanika Srbije u Hrvatskoj bilo je upražnjeno od mjeseca studenog 2013. godine,  a Nikolić na njega stiže s dužnosti pomoćnice ministra vanjskih poslova Republike Srbije zadužene za multilateralnu suradnju.

Mira Nikolić (Foto: Tris/Hrvoslav Pavić)

Mira Nikolić (Foto: Tris/Hrvoslav Pavić)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI