Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
POLITIKA
Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)

Kulturnjaci 2016 traže hitnu smjenu ministra Hasanbegovića

Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)
Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)

Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)

Inicijativa Kulturnjaci 2016 otvorenim je pismom reagiralo na priopćenje Ministarstva kulture u povodu napada na novinara Antu Tomića. Podsjetimo, to je priopćenje glasilo: „Ministarstvo kulture osuđuje fizičko nasilje i napad na svakog građanina. Ovaj slučaj ujedno podsjeća na važnost odgovornosti za javno izgovorenu i/ili pisanu riječ.“

Priopćenje Kulturnjaka prenosimo u cijelosti:
Ministarstvo kulture osuđuje fizičko nasilje i napad na svakog građanina. Ovaj slučaj ujedno podsjeća na važnost odgovornosti za javno izgovorenu i/ili pisanu riječ.“

Ovo priopćenje Ministarstva kulture RH povodom fizičkog napada na pisca i novinara Antu Tomića i njegovog prijatelja otvoreni je i javni poziv na ulični linč svih neistomišljenika i kritičara recentne vlasti, otvoreni napad na slobodu javne riječi, izgovorene i/ili napisane, direktni i nedvosmisleni napad na osnovne demokratske vrijednosti zagarantirane Ustavom RH.

Time Ministarstvo kulture vrši podrivanje samog ustavno-pravnog poretka RH.

Danas je to Ante Tomić, a nakon ovakvog sramotnog priopćenja – sutra ste to možda vi! Prokomentirat ćete poskupljenje dopunskog osiguranja i netko će vas zbog toga napasti, verbalno i fizički. Jer, kad se ulici daje mandat nasilničkog djelovanja, svi građani su moguća meta. To je ostvarenje početka fašizacije društva.

S obzirom na već dosadašnje izjave i postupke ministra Hasanbegovića usmjerene na ograničavanje demokratskih prava i sloboda koje su kulminirale ovim opasnim priopćenjem, tražimo od g. Tihomira Oreškovića hitnu smjenu Zlatka Hasanbegovića s mjesta ministra kulture RH. To je jedini način da g. Orešković izvrši svoju osnovnu zadaću Predsjednika Vlade RH – očuvanje ustavno-pravnog poretka, sigurnosti i demokratskih sloboda za sve građane i građanke RH.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI