Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
KULTURA / SCENA
Carmina Burana na tvrđavi sv. Mihovila

Kolo i vojni Simfonijski orkestar izvode Queen na sv. Mihovilu

Carmina Burana na tvrđavi sv. Mihovila

U povodu 950. obljetnice prvog spominjanja grada Šibenika, Tvrđava sv. Mihovila, Šibensko pjevačko društvo Kolo i Simfonijski orkestar  Oružanih snaga Republike Hrvatske pripremaju nešto što se najavljuje kao spektakl: “The Queen Symphony”.

Carmina Burana na tvrđavi sv. Mihovila

Koncert će biti održan u petak, 10. lipnja, s početkom u 21 sat na pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a karte se mogu kupiti na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone (svaki dan od 9 do 20 sati), u sustavu Eventima (www.eventim.hr  i na svim prodajnim mjestima Eventima – kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com  po cijeni od 100 kuna.
Kolo i Simfonijski orkestar OS RH ovim će koncertom ući u niz od tri zajednička nastupa, Nakon, dakle, Carmine Burane i izvođenja kompilacije djela Jakova Gotovca, ovoga puta pripremaju repertoar grupe Queen. “The Queen Symphony”, djelo koje je osmislio britanski skladatelj Tolga Kashif, premijerno je izvedeno 2002. godine u izvedbi Royal Philharmonic Orchestra uz prisustvo queenovaca Briana Maya, Rogera Taylora i Jer Bulsarae, majke  Freddieja Mercuryja. Kashif je sa svojim djelom rasprodao i operu u Sydneyu te nastupao u Portugalu, Italiji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Turskoj, Njemačkoj te ostalim europskim zemljama.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI