Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Novi-stari predsjednik SDP-a Zoran Milanović (Foto: Tris/H. Pavić)

Unutastranački izbori SDP-a:
Zlatko Komadina čestitao Zoranu Milanoviću na pobjedi

Novi-stari predsjednik SDP-a Zoran Milanović (Foto: Tris/H. Pavić)
Novi-stari predsjednik SDP-a Zoran Milanović (Foto: Tris/H. Pavić)

Novi-stari predsjednik SDP-a Zoran Milanović (Foto: Tris/H. Pavić)

Najveća hrvatska oporbena stranka danas je birala novo vodstvo. Oko 38.000 članova stranke moglo je glasovati na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama od 9 do 18 sati.  Iako službenih rezultata, najavljenih za 21 sat, još nema, rezultat je jasan – Zoran Mičlanović vodit će SDP i sljedeće četiri godine.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare na Iblerovom trgu Zlatko Komadina je čestitao Zoranu Milanoviću na pobjedi na izborima za predsjednika SDP-a, a Milanović se zahvalio i ustvrdio da završena unutarstranačka bitka neće ugroziti stabilnost SDP-a.

– Tko god mislio da je ovo oslabilo SDP, grdno se vara. Dokazali smo da smo moderna europska stranka, nismo se podijelili. Iako među nama postoje razlike, one su vrlo male. Mi nismo monolit nego stijena, primorska i dalmatinska – rekao je novi-stari šef SDP-a.

– Ovo je bilo održavanje mišićnog i mentalnog tonusa za borbu za vlast u Hrvatskoj, poštenu demokratsku vlast, da se vratimo tamo gdje smo ostavili Hrvatsku koja raste, našu dragu i jedinu Hrvatsku, i naš dragi SDP koji je jednako jak kao što je to bio jučer, znači izuzetno jak. Živio SDP, živjela Hrvatska – rekao je Milanović.

– Dva su kandidata, ali je jedan SDP. Žao mi je što naše članice i članovi nisu izabrali promjene, ali Zoran je pošteno dobio ove izbore – rekao je Komadina i rukovao se s pobjednikom Zoranom Milanovićem.

Čestitao je Milanoviću na poštenoj pobjedi, ali je priznao da mu je žao što članovi stranke nisu glasovali za novi SDP. – Žao mi je što članice i članovi nisu izabrali promjene, ali njihova se volja mora poštovati – rekao je Komadina na zajedničkom obraćanju u sjedištu SDP-a u Zagrebu.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI