Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Na slici Ivan Kovačić. foto HINA/Mario STRMOTIĆ

Ivan Kovačić (Most):
Što se mene tiče, daljnja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini je završena i više nije moguća

Na slici Ivan Kovačić. foto HINA/Mario STRMOTIĆ
Na slici Ivan Kovačić. foto HINA/Mario STRMOTIĆ

Na slici Ivan Kovačić. foto HINA/Mario STRMOTIĆ

– Onaj tko nije u stanju provesti reformu unutar vlastitih redova sasvim sigurno nije sposoban napraviti reformu ni za opću dobrobit društva. Što se mene tiče, daljnja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini ovim je završena i više nije moguća, u Saboru, kao ni u drugim tijelima ne trebaju računati na moju podršku, a Most će se o svemu izjasniti kroz nekoliko dana – kazao je omiški gradonačelnik i istaknuti član Mosta nezavisnih lista Ivan Kovačić za ‘Slobodnu Dalmaciju’.

Ustvrdio je i kako je žalostan što je HDZ za svog novog/starog predsjednika omiškog ogranka izabrao Ivana Škaričića, te zbog lokalne i nacionalne politike HDZ-a koji je time dao jasan znak kojim putem HDZ namjerava ići.
 Milijan Brkić i Tomislav Čuljak, glavni i politički tajnik HDZ-a, nisu danas htjeli komentirati izjavu omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića (Most), kako je nakon izbora Ivana Škaričića za šefa omiškog HDZ-a završena njegova suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini, javlja HINA.
“Nisam upoznat s tom informacijom”, “Nisam čuo izjavu, kad čujem onda ću je komentirati”, uzvratili su Brkić i Čuljak na traženje novinara da komentiraju Kovačićevu najavu da HDZ više ne treba računati na njegovu podršku.
Isto nije želio komentirati ni HDZ-ov potpredsjednik Damir Jelić, koji je novinare uputio na glasnogovornika stranke Ivana Jabuku.
– Kad gospodin Jabuka dogovori s vama izjavu, rado ćemo to prokomentirati, možda čak i ja –  rekao je Jelić novinarima u Hrvatskom saboru.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI