Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
SCENA
Mangroove

Grupa Mangroove predvodi Long play day 2016 u Šibeniku

Mangroove

Šibenik treću godinu sudjeluje u globalnom obilježavanju Svjetskog dana prodavaonice ploča (Record Store Day) koji se slavi svake treće subote u travnju, a koji se u Krešimirovom gradu obilježava pod nazivom Long play day 2016.

Mangroove

Mangroove

Ove godine to bi bilo 16. travnja, no jedinstven kakav jest, šibenski LP Day 2016 trajat će dva dana, a vikend izdanje, druženje uz samo najbolje od glazbe, počinje dan ranije, u petak, 15. travnja.
LP Day 2016 zajedničkim snagama organiziraju Kulturna udruga Fotopoetika, DJ Kolektiv Project 33/45  i klub Azimut uz podršku lokalnih struktura, a podrazumijeva očekivani sajam ploča/vinila/longplayjki, te glazbeni program koji je ove godine podebljan brojem izvođača i prvoborcima neo/soul funka u Hrvata – Mangroove!
– Posebnost ovog Long Playja je u tome što se trudimo iz godine u godinu biti drugačiji od standardnog Record Store Dayja, a najveća razlika je u tome što smo ploče izvukli vani. Drago mi je što se oko organizacije skupila originalna ekipa s novim idejama tako da se širimo na dva dana, odnosno Long Play Weekend – poručuje Nikola Balvan, polovica Projecta 33/45.
Za ovu godinu Long Play Day 2016 priprema, dakle, sajam i koncert Mangroova, ali i tribinu pod nazivom „Moć i snaga vinila – spori užitak od kojeg ne odustajemo već 120 godina – zašto?“, uz niz gostiju od kojih su potvrđeni ‘enciklopedija’ Siniša Škarica i ‘strastveni ljubitelj ploča’ Nenad Borović uz moderatora Marka Podruga te glazbenu poslasticu Kontranapad i projekciju filma ‘Pola stoljeća diska’.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI