Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA
Božo P. zagledan u virtualna nebesa (foto HINA / Nikša MILETIĆ)

Foto dana:
Božo Petrov s naglavnikom za virtualnu stvarnost

Božo P. zagledan u virtualna nebesa (foto HINA / Nikša MILETIĆ)
Božo P. zagledan u virtualna nebesa (foto HINA / Nikša MILETIĆ)
Božo P. iz zemlje čudesa zagledan u virtualna nebesa (foto HINA / Nikša MILETIĆ)

Slikovite fotografije pristigle su danas iz Dubrovnika, odnosno iz fotoaparata Hininog fotoreportera Nikše Miletića. Božo Petrov, psihijatar i političar, bivši gradonačelnik Metkovića, čelnik političke stranke Most nezavisnih lista te drugi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, na glavu je navukao naglavni uređaj za virtualnu stvarnost tipa Samsung Gear VR.

Nije nam poznato koje je virtualne prizore Petrov ugledao u Samsungovom naglavniku, a koji su mu izmamili osmijeh.
Valjda se ne radi o virtualnim reformama koje je najavljivao mjesecima uoči prošlih izbora, a koje su uglavnom ostale u sferi virtualnosti.
– Udoban naglavni uređaj od presudne je važnosti za postizanje novih razina. Široko vidno polje, precizno praćenje glave i mala latencija donose stvarnost u virtualno okruženje – veli proizvođač Samsung za tu napravu.
Inače, danas je u Dubrovniku na Međunarodnom investicijskom forumu “Dubrovnik 2016.” Petrov komentirao i najavu ukidanju tzv. Poreznog Uskoka, odnosno njegova izdvajanja iz Ministarstva financija i pripajanja Poreznoj upravi.
– Imamo veliku glavu, a mali trup – pojasnio je na tu temu, nedugo nakon izlaska iz svijeta čudesa.
Dubrovnik, 15.4.2016. - Potpredsjednik Vlade Božo Petrov (na fotografiji) i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, koji sudjeluju na Međunarodnom investicijskom forumu "Dubrovnik 2016.", u sklopu promocije Hrvatskog telekoma (HT) isprobali su Samsungovu virtualnu kacigu Gear VR. foto HINA / Nikša MILETIĆ / mm
Dubrovnik, 15.4.2016. – Potpredsjednik Vlade Božo Petrov (na fotografiji) isprobao Samsungovu virtualnu kacigu Gear VR. foto HINA / Nikša MILETIĆ / mm
Osim Petrova naglavnu kacigu je naglavio i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.
– Kada nosite Gear VR, sve je moguće. To može biti borba protiv živih mrtvaca ili let na letećem sagu – kaže Samsung.
– Ono što mene žalosti je da se živi dijele nad mrtvima – kazao je drugi potpredsjednik Vlade RH na današnju komemoraciju za žrtve jasenovačkog logora u organizaciji Koordinacije židovskih općina, a koja nije hjela na istu komemoraciju koju priređuje državni vrh.
Samsung Gear VR ima ugrađenu pjenastu podlogu što čini njegovo nošenje još udobnijim, dok je iskustvo virtualne stvarnosti nevjerovatno, hvale se proizvođači.
No, s obzirom da glavnina hrvatskih političara ionako živi virtualnoj (s)tvarnosti usljed konkretnih nevirtualnih privilegija, ne bi bilo loše da iste nabave onima kojima bi, kako su krenuli sa vladavinom, mogli zatrebati: za 4 milijuna i 284 tisuće i 889 žitelja Hrvatske, za što bi iz državnog proračuna trebalo izdvojiti oko 3 milijarde kuna.
Božo Petrov u virtualnom svijetu (foto HINA / Nikša MILETIĆ)
Božo Petrov u virtualnom svijetu (foto HINA / Nikša MILETIĆ)
Tags: ,

VEZANE VIJESTI