Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Dr. Željko Burić novi je predsjednik GO HDZ-a: ‘Dragi drugovi, neće vam priča uspjeti’

Dr. Željko Burić novi je predsjednik GO HDZ-a:
‘Dragi drugovi, neće vam priča uspjeti’

Izborna konvencija HDZ-a (Foto H. Pavić) (8)Na današnjoj izbornoj skupštini šibenskog Gradskog odbora HDZ-a za predsjednika je kao jedini kandidat izabran aktualni gradonačelnik dr. Željko Burić, koji je stranačke kolege pozvao da ‘šetnjama po gradu i kuloarskim sastančenjima ne remete mir’.

Na skupštinu je došlo 235 od 298 delegata, a glasovanju za predsjednika je pristupilo njih 220. Kako je šest listića bilo nevažećih, dr. Burić je predsjednik GO HDZ-a postao s 214 glasova.

Među 25 kandidata, izabran je 21 član Gradskog odbora. To su: Davor Aleksić, Branka Badžim, Toni Ban, Nikola Baraka, Željko Dulibić, Tomislav Jukić, Petar Knežević, Tomislav Lokas, Damir Lučev, Ivan Malenica, Danijel Mileta, Perica Miljković, Miho Mioč, Ivica Poljičak, Stipica Protega, Paško Rakić, Hrvoje Stančić, Ante Svračak, Josip Škrapić, Velimir Šumera i Joško Vučenović. Anita Aužina, Šime Martinović, Branko Peran i Borislav Lokas nisu prošli.

Za izaslanika na 17. Opći sabor HDZ-a izabran je dr. Željko Burić.

Novi predsjednik GO HDZ-a zahvalio je stranačkim kolegama na ukazanom povjerenju, kao i svima koji su mu omogućili da dođe na čelo stranke u gradu, a najprije ‘Goranu Pauku, kao županu, poznaniku, prijatelju i dosadašnjem predsjedniku GO-a’.

Izborna konvencija HDZ-a (Foto H. Pavić) (4)

– S Paukom sam radio u raznim političkim relacijama tri godine i bez obzira na uporne pokušaje da se projiciraju nekakvi sukobi među nama, a stavljalo me se u sukobe s predsjednikom Gradskog odbora, predsjednikom Županijskog odbora, sa mojim dogradonačelnikom, jednim i drugim, a na žalost mnogih vi vidite po ovoj atmosferi večeras kakva je naša stranka. Ponosan sam na ovu skupštinu i na način na koji smo proveli ove izbore i mislim da smo puno snažniji pred sljedeće lokalne izbore – rekao je Burić.

– Očekuje nas i županijska izborna slupština i očekujem da u ovakvom konstruktivnom i prijateljskom okružju završimo i taj dio priče. Nemojte dozvoliti da šetnje po gradu i kuloarska sastančenja remete mir i ovaj pobjednički niz, bez obzira tko će biti kandidat i koliko će se ljudi kandidirati. Ja se nadam da će to opet završiti s ovakvim smiješkom kao što ga imamo i sad – rekao je u svom obraćanju stranačkim kolegama novi predsjednik GO HDZ-a dr. Željo Burić.Izborna konvencija HDZ-a (Foto H. Pavić) (1)

– Jedno jedno je biti gradonačelnik i imati izvršnu vlast, a drugo je preuzeti praktički i političku odgovornost. Dakle, biti predsjednik  Gradskog odbora HDZ-a grada Šibenika, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a,  stožerne i najjače stranke u Hrvata, stranke koja je najzaslužnija za stvaranje samostalne hrvatske države, stranke koja ima jak stav da je na misli i tekovinama pokojnog prvog predsjednika i rezultatima Domovinskog rata stvorena ova naša država. Bez obzira na politička podmetanja, kojima se pokušava sve to relativiozirati, ovakva stranka kao što je danas u Šibeniku, i na gradskoj i na županijskoj razini, jasno poručuje, dragi moji drugovi, neće vam ta priča uspjeti. Hrvatska, naša najmilija domovina, sa domoljubnom koalicijom u kojoj je i HDZ stožer i oslonac i zna točno put kojega slijedi, kao i u gradu znamo točno što želimo, kakav mozaik želimo složiti. Uz sve ove priče koje su nas cijelo vrijeme okruživale, uz sve ove rezultate koje imamo, nama slijedi predizborno vrijeme pred lokalne izbore, a mi smo se i protekle tri godine ponašali kao da su izbori svaki dan, jer Grad Šibenik je pokazao što može i kakvo mjesto mu pripada na karti Republike Hrvatske – rekao je Burić.Izborna konvencija HDZ-a (Foto H. Pavić) (3)

Poručio je da ni na novoj političkoj funkciji neće trpiti diktate.

– Sjetit ćete se kako je 2013. godine rečeno, pa čak su se i flajeri radili,  kako će Željko Burić biti marioneta, konobar Ante Kulušića i Gorana Pauka,  a mi smo pokazali dovoljno hrabrosti i dovoljno moći da kažemo da smo spremni preuzeti, ne samo izvršu odgovornost za Grad Šibenik, nego i političku odgovornost i time jasno kažemo našim građanima što želimo, a kroz izvršnu vlast smo pokazali što možemo učiniti – rekao je Burić.

Izborna konvencija HDZ-a (Foto H. Pavić) (6)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI