Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Crobarometar: Most gubi potporu

Crobarometar:
Most gubi potporu

crobarometar 1

Foto: Nova TV

Rezultati novog istraživanja Crobarometar pokazuju nastavak opadanja podrške MOST-u. Prema najnovijim podacima istraživanja, HDZ ima potporu 29 posto birača, a SDP može računati na 28,6 posto birača. Most  je travanj završio na 6,9 posto – što je gotovo jedan postotni poen manje u odnosu na ožujak.

Živi zid je postojan sa 6,8 posto potpore, a stranka Bandić Milan 365 uživa potporu 4,6 posto birača. HNS s novim predsjednikom ima potporu od 1,8 posto, HSU je na 1,7, IDS je na 1,6 posto. BUZ je na 1,5 posto potpore. HSS s novim predsjednikom može računati na 1,4 posto,baš kao i HSP Ante Starcević. Narodna stranka reformisti ima 1,2 posto. ORaH i Nezavisni Stipe Petrina imaju po 1 posto potpore. Ostale stranke zajedno imaju 4,4 posto potpore. Neodlučnih je birača 7,2 posto.
Porast povjerenja u Vladu

Broj građana koji misle da će Vlada odraditi mandat do kraja je u porastu i sada je njih 58 posto, a još prije mjesec dana bilo ih je 51 posto. Pao je i broj onih koji misle da ćemo na prijevremene izbore, takvih birača  je 36 posto. Vladajućoj koaliciji vjeruje preko 90 posto HDZ-ovih i 66 posto MOST-ovih birača.

Vladine politike podupire 47 posto birača, što je više nego prije mjesec dana. Istodobno 42 posto birača ne podupire vladine politike. I jedna i druga skupina građana već treći mjesec rastu.

Za 64 posto građana zemlja ide u lošem smjeru i to je već 4 mjeseca tako. Istodobno pada i optimizam da Hrvatska ide u dobrom smjeru: sada to misli 28 posto ispitanika. Njih 8 posto odgovorilo je da ne zna. Preko 80 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru, ali i svaki drugi birač MOST-a.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI