Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
KULTURA
Birani repertoar za biranu publiku – pijanist Vladimir Babin oduševio u Gradskoj vijećnici

Birani repertoar za biranu publiku – pijanist Vladimir Babin oduševio u Gradskoj vijećnici

Vladimir Babin - koncert u Grdaskoj vijećnici (Foto: Tris/H. Pavić)

Vladimir Babin – koncert u Gradskoj vijećnici (Foto: Tris/H. Pavić)

U organizaciji Glazbene škole Ivana Lukačića u Gradskoj vijećnici u Šibeniku večeras je pred biranom publikom nastupio pijanist Vladimir Babin, jedan eminentnih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista.

Izveo je Tocatu u C-duru BWV 564 (Preludij, Intermezzo i Fuga) J. S. Bach – F. Busoni, Beethovenovu Sonatu u f-molu (Appassionata), op. 57, i Brahmsovu Sonatu br. 3 u f-molu, op. 5, što je publika oduševljeno primila.

– Prekrsan koncert, prekrsan kulturni i umjetnički doživljaj. Riječ je o vrlo teškom programu koji je umjetnik odsvirao vrhunski, na čemu mu čestitam i beskrajno zahvaljujem – rekla je šibenska pijanistica Gordana Pavić.

Sam Vladimir Babin zahvalio je ovdašnjj publici kako je primila program koji je pripremio, bez obzira na njenu brojnost.

– Na ovoj turneju sam svirao dva koncerta u Sloveniji, čekaju me dva koncerta u Crnoj Gori, a i po gradovima  Hrvatskoj ću niz od sedam i osam koncerata zaokružiti idući četvrtak, 28. travnja u Glazbenom zavodu u Zagrebu. Ovo je jedan izuzetno reprezentativan program koji,  evo, i u Šibeniku ima svoju publiku – rekao nam je Babin.

–  Ljudi uvijek kukaju da nema kulturnih događaja, da se ništa ne događa. Nije to samo u Šibeniku, slično je i u Rijecu, svi kukaju a onda sjede doma i gledaju Big Brother. No, ja sam počašćen jer su došli stvarno pravi ljubitelji koji su ovakav jedan vrlo seriozan program sjajno primili – rekao nam je Babin. Vladimir Babin (Foto H. Pavic) (4)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI