Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
IZDVOJENO
Uskršnji doručak ove godine bez turista

Uskršnji doručak ove godine bez turista

Uskrsni dorucak u Sibeniku (Foto H. Pavic) (26)Šibenik je ove godine 12. put za redom svoje građane i rijetke turiste na Uskrsni ponedjeljak počastio doručkom.

U prigodnom programu su sudjelovali ‘Balarin’, ‘Cvrčak’, Šuštine, zbor ‘Sveti Mihovil, Šibenska narodna glazba, Šibenske male mažoretkinje, Šibenska gradska straža i klapa Sebenico. Okupljeno mnoštvo ipak je više zanimao program koji su režirali Ante Radić i Ceh ugostitelja i Udruženja obrtnika.
 – Imamo uskrsne pogače, kuhanu šunku, jaja i druge uskrsne delicije, a kao i svake godine tu je i velika fritaja, u kojoj smo uz šparoge ubacili 1500 jaja, 30 kilograma pancete i 30 kilograma kapule. Ova je godina u znaku 950. obljetnice prvog spomena Šibenika, tako da je drugih 1500 jaja obojano u narančasto, u boju Šibenika – rekao nam je Ante Radić.
Na ovogodišnjem šibenskom Uskršnjem doručku novost je bila i to da prvi put hranu nisu dijelili političari, nego ugostitelji. Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić tek se vrlo kratko obratio skupu, zaželjevši još jedan put svima sretan i blagoslovljen Uskrs, puno optimizma i vjere u bolju budućnost.
Iako je riječ o turističkoj manifestaciji koja bi trebala označiti početak turistike sezone, među okupljenima nije bilo moguće vidjeti turiste.
– Stvar je u tome da je Uskrs ove godine mnogo ranije nego obično, a i Solaris je za svoje goste sličnu manifestaciju imao jučer. No, mi ipak možemo biti zadovoljni jer je, bez obzira na datum i vremenske prilike, ovogodišnji Uskrs u Šibeniku turistički na razini prošle godine, tako da opet možemo očekivati rekordnu turističku sezonu – rekao nam je direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole.
Kako je izgledao Uskršnji doručak, pogledajte u fotogaleriji:  [wzslider]
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI