Neovisni novinarski portal
19.9.2021.
POLITIKA
Ukinut Montirani proces: ‘Raspiruje vjersku i nacionalnu netrpeljivost’

Ukinut Montirani proces:
‘Raspiruje vjersku i nacionalnu netrpeljivost’

Satirična emisija HTV-a neće se emitirati iduće nedjelje, niti ikad više.

montirani

„Montirani proces“, nedjeljna satirična emisija na HTV-u u produkciji portala News Bar, skinuta je s rasporeda odlukom programskog vodstvo HRT-a. Problematična je, stoji u priopćenju, emisija koja se trebala emitirati iduće nedjelje, 20. ožujka, a koja „raspiruje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti“.
– Hrvatska radiotelevizija donijela je na svojemu programskom kolegiju odluku da se u nedjelju 20. ožujka 2016. godine neće emitirati emisija ‘Montirani proces’, a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom. Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima Hrvatske radiotelevizije te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti – priopćili su danas s HRT-a.
Naglašava se da je odluka donesena u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom između HRT-a i Vlade Republike Hrvatske i te se izražava uvjerenje “da bi svaki javni medijski servis u svijetu takav sadržaj ocijenio neprimjerenim i uvredljivim te ga odbacio”. Tako je ostvareno ono što su voditelji „Montiranog procesa“, u nekoliko navrata, i najavili u svojoj emisiji. Šaleći se, naravno.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI