Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
POLITIKA
Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Udruga sudaca odgovorila Stipi Petrini, a on ih pozvao na javno sučeljavanje:
‘Posramit ću ih’

Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)
Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina zatražio je danas stanku na početku zasjedanja Sabora kako bi upozorio da u hrvatskom sudstvu vlada nezakonje i korupcija, a na takve njegove istupe regirala je Udruga hrvatskih sudaca. No, Petrina sucima ne ostaje dužan. Spreman je sve ponoviti i poduprijeti dokazima pred samim sucima i čitavom hrvatskom javnosti.

Na Petrinine izjave priopćenjem je reagirala Udruga hrvatskih sudaca. – U nemogućnosti drugačije reagirati na današnji istup zastpnika Petrine ovim putem izražavamo zgražanje što je uopće moguće u 2016. da osoba koja je saborski zastupnik nema niti elementarnih znanja o ustavnom poretku Republike Hrvatske i o načelu trodiobe vlasti ali i da je uopće moguće uvredama, neutemeljenim optužbama i difarmacijama inspiriranim osobnim interesima na ovaj način prekršiti sve civilizacijske dosege uljuđenog demokratskog društva, ali i da takve eskapade dobivaju medijsku pozornost – stoji u priopćenju.

– Pozivamo čelništvo Hrvatskog Sabora i odgovarajući saborskih odbora da se određeno izjasne o ovom istupu zastupnika Petrine i predstavlja li njegovo ponašanje jasnu zloupotrebu slobode koje zastupnici uživaju, zloupotrebe saborske govornice i prostorija Hrvatskog Sabora. Zastupnika Petrinu ali i sve one koji mu aplaudiraju i koji podržavaju njegove istupe podsjećamo da se sudske odluke mogu jedino ispitivati u postupku pravnih lijekova i da je sudnica jedino mjesto gdje se može argumentirano štititi svoja prava i obveze sukladno zakonima Republike Hrvatske. Također nadamo se da će i predsjednici sudova u kojima su suci prozvani naći načina da reagiraju i obrane suce i institucije na čije, su čelu jer tako štite i sudbenu vlast čije su dio, dalje piše u priopćenju koje je poslao predsjednik Udruge Đuro Sessa.

Ovakav odgovor nije pokolebao Stipu Petrinu, već ga je učvrstio u namjeri da razotkrije nepravilnosti u hrvatskom sudstvu.

– Gospodina Đuru Sessu pozivam da se samnom javno sučeli, pred cjelokupnom hrvatskoj javnošću, na istom mjestu gdje sam danas iznio istinu o stanju u hrvatskom pravosuđu. Danas nisam iznio ni petinu onoga što znam i što mogu poduprijeti dokazima. Neka dođe i pred svim hrvatskim novinarima u izravnom prijenosu stane pred silu argumenata, pa ćemo vidjeti, uvažavajući ustavni poredak, trodiobu vlasti i civilizacijske dosege uljuđenog demokratskog društva, kako će posramljen napustiti mjesto događaja. Pozivam ga na sučeljavanje, a do tada ne želim na njega potrošiti više ni riječi – rekao je Petrina za Tris.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI