Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
IZDVOJENO
U Kninu postavljeni turistički info kiosci (šalju se e-razglednice)

U Kninu postavljeni turistički info kiosci (šalju se e-razglednice)

info kisok1 info kisok 2

Danas su u Kninu započeli s radom turistički info kiosci. Portali su postavljeni na kninskoj tvrđavi te na glavnom gradskom trgu.

Info kiosk postavljen na gradskom trgu, prilagođen osobama sa invaliditetom, svečano je otvorio Josip Blažević, predsjednik Udruge osoba sa invaliditetom „Sv. Bartolomej“, koji je pozdravio inicijativu te istaknuo da je ovo, po njegovim saznanjima, jedini portal prilagođen osobama sa invaliditetom u Hrvatskoj, ako ne i šire.
Jedna od mogućnosti portala je i slanje e-razglednica pa su tako danas poslane četiri prigodne razglednice: ministru zaštite okoliša, ministru  turizma, ministrici socijalne politike i mladih, te pravobraniteljici za osobe sa invaliditetom.
ATT00004

Maskota je potočni rak (Natura 2000 vrsta) sa krunom Kralja Zvonimira

– Zajedno sa edukativnom stazom, brošurom, promotivnim filmovima te provedenim Zelenim izletima, kiosci predstavljaju dio rezultata projekta kojim se promoviraju prirodne vrijednosti i turistička ponuda kninskog područja – kazala je Inga Kukolj, tajnica kninske Ekološke udruge Eko Krka.
A taj projekt se zove: Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji („Priroda Dalmacije“)  kojim se doprinosi održivom korištenju zaštićenih područja i NATURA 2000 područja u Dalmaciji.
Projekt  zajednički provode Ekološka udruga „Krka“ Knin,  Udruga Sunce iz Splita i tri javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti i to Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt je  financiran je sredstvima EU, a vrijednost postavljene staze i kioska iznosi nešto više od 20 tisuća eura.
Evo i e-razglednica koje se mogu poslati s novopostavljenih kninskih kioska:

cebifdebbeiecigcaehfdcii cjhjdceh fchghcgg

DSC00027

Kiosk

 

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI