Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
KULTURA / UKRATKO
Dragan Nikolić (Hina)

U Beogradu preminula glumačka legenda Dragan Nikolić

Dragan Nikolić (Hina)
Dragan Nikolić (Hina)

Dragan Nikolić (Hina)

Jedan od legendarnih srbijanskih i jugoslavenskih glumaca Dragan Nikolić preminuo je u petak ujutro u Beogradu u 72. godini, objavila je Radio-televizija Srbije, a vijest je potvrdila i njegova supruga, glumica Milena Dravić.

“Nikolić je glumac bez kojeg se, poslije više od stotinu briljantno odigranih uloga u kojima je pokazao da u njegovu izražajnom registru ima mjesta i za neznane nacionalne junake, romantične zavodnike s građanskim ili polugrađanskim pedigreom, likove sa sumnjiva vrha i nesumnjiva društvenog dna, ne može ni zamisliti domaća filmska i kazališna umjetnost”, priopćio je u petak Atelje 212, kazališna kuća čije je Nikolić bio član od 1969. godine.
Dragan Nikolić je rođen 20. kolovoza 1943. godine u Beogradu, a kao najmlađi student, sa 17 godina, upisao je Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju. Ostat će upamćen po ulogama u više od 80 filmova, desecima televizijskih serija, a među ostalim i po televizijskom show programu “Obraz uz obraz” koji je vodio sa svojim suprugom, glumicom Milenom Dravić.
Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a početak njegove filmske karijere vezuje se uz manju ulogu u filmu “Pravo stanje stvari” iz 1964. Generacije će ga pamtiti po ulozi Flojda, neostvarenog automobilskog asa u “Nacionalnoj klasi”, kicoša koji pjeva šlagere seoskoj djevojci (Nedi Arnerić) u filmu Slobodana Šijana “Ko to tamo peva”, Popaja u “Balkan ekspresu”, ili Prle u serijalu “Otpisani” i filmu “Povratak otpisanih”…

 

Tags:

VEZANE VIJESTI