Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
POLITIKA
Tomislav Karamarko u Šibeniku: Susret s upravom Impol TLM-a, županom i gradonačelnicima, nema stranačkog sastanka

Tomislav Karamarko u Šibeniku:
Susret s upravom Impol TLM-a, županom i gradonačelnicima, nema stranačkog sastanka

Nediljko Dujić i Tomislav Karamarko (Foto H. Pavić)Prvi potpredsjendik Vlade Tomislav Karamarko danas će se u Šibeniku sastati s upravom Impol TLM-a, zakupca šibenske Tvornice aluminija, i upoznati s planovima tvrtke kako u smislu zapošljavanja, podizanja proizvodnje na optimalnu razinu, tako i osvajanja tržišta za TLM. Prije toga, Karamarko će u županiji obaviti razgovor sa županom Goranom Paukom, gradonačelnicima svih gradova u županiji (Šibenik, Drniš, Knin, Vodice, Skradin) i saborskim zastupnicima, a bit će riječi o ulaganjima u gospodarstvo županije i problemima lokalne samouprave.

Nakon TLM-a, koji će posjetiti u društvu šibenskog gradonačelnika Željka Burića, prvi potpredsjendik Vlade i šef HDZ-a Tomsilav Karamarko,  sudjelovat će na stranačkom skupu u Kninu u povodu obljetnice osnutka HDZ-a u Zvonimirovom gradu, kazao nam je trenutni v.d. predsjendika ŽO HDZ-a Nediljko Dujić.

Posjet potpredsjednika Vlade, a ne šefa HDZ-a

Karamarko u Šibenik dolazi kao član Vlade, a ne kao čelnik stranke, pa će ovog puta izostati i standardno stranačko okupljanje na kojem bi se , uoči izbora u HDZ-u, isfiltirirale osnovne smjernice i kriteriji za izbor novog stranačkog vodstva.

– Zar nije bolje da dolazi kao potpredsjendik Vlade, a ne kao stranački čelnik i da obiđe TLM , da se s tamošnjom upravom upozna s eventualnim problemima u čijem rješavanju Vlada može biti od iznimne koristi, jer je i dosad u tome imala presudnu ulogu. I da s gradonačelnicima- kako drži Dujić- razgovara o pet projekata na čijoj bi realizaciji Vlada mogla pomoći. A za stranačke skupove bit će prilike i vremena. Uostalom –  napominje šef ŽO HDZ-a –  unutarstranački izbori počinju od danas. Kreće se od temeljnih ogranaka, s tim da bi Izborna konvencija županijske organizacije trebala biti 8. svibnja, a opći Sabor stranke 28. svibnja.

Kandidati za šefa ŽO HDZ-a Dujić, Kulušić, Rimac, Pauk, možda i Mileta…

Dujić najavljuje kandidaturu za predsjednika ŽO HDZ-a uz objašnjenje: Zar imam izbora? Bilo bi neozbiljno da se ne kandidiram, jer bi ljudi mogli s pravom reći zašto sam se prije pet mjeseci prihvatio dužnosti ako nisam spreman izaći na izbore. Što se mene tiče, svatko ima pravo kandidirati se, i bolje je da bude više kandidata jer će se onda provesti tajno glasovanje, a tko pobijedi imat će puni legitimitet voditi stranku. Osobno smatram da mogu kvalitetno voditi stranku u županiji i zato sam se kandidirao, a sve će biti jasnije već 1. svibnja kad se održe gradske stranačke konvencije, ocjenjuje Dujić. Zasad se samo predsjendik HDZ-a bira po modelu jedan član jedan glas, a Dujić vjeruje da će već na idućim izborima stranka biti spremna birati i nositelje drugih funkcija u HDZ-u.

Kao kandidati za novog šefa ŽO HDZ-a spominju se, uz Dujića, i Ante Kulušić, bivši predsjednik ŽO HDZ-a koji je sam dao ostavku u znak revolta zbog izostanka s liste za Sabor, ali i Josipa Rimac, aktualna saborska zastupnica, te Goran Pauk, šibensko-kninski župan. Neki u stranci čvrsto vjeruju da će izbor čelnika županijske organizacije uvelike ovisiti o tome hoće li šibenski gradonačelnik Željko Burić biti novi šef gradske organizacije HDZ-a. Bude li, kažu, tada na čelu ŽO HDZ-a sasvim sigurno neće biti ni Kulušić ni Dujić, nego netko  treći koga će nominirati šibenski HDZ. Tko? O tome se zasad samo spekulira, a u tim spekulacijama najčešće se može čuti ime dogradonačelnika Šibenika Danijela Milete, koji bi u tom slučaju, bio i kandidat za novog šibensko-kninskog župana. Oni koji su se nadali da će Karamarko dolazak u Šibenik iskoristiti i za ta “stranačka pitanja” , te dati jasnu potporu središnjice nekom od kandidata za šefa ŽO HDZ-a, čini se  da su se prevarili. Za to, navodno, neće biti ni prilike ni namjere…

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI