Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
UKRATKO
Tomislav Karamarko poručio stranačkim kolegama u Šibeniku: Ministri ne zaslužuju vaše strahopoštovanje, oni su tu da rješavaju vaše probleme

Tomislav Karamarko poručio stranačkim kolegama u Šibeniku:
Ministri ne zaslužuju vaše strahopoštovanje, oni su tu da rješavaju vaše probleme

Nediljko Dujić i Tomislav Karamarko (Foto H. Pavić)Prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko, u funkciji šefa HDZ-a i jedinog kandidata za novi mandat na čelu stranke, sastao se danas, gotovo inkognito, sa stranačkim kolegama u Šibeniku. Okupili su se tu uz vodstva šibenskog i županijskog HDZ-a i svi HDZ-ovi gradonačelnici i općinski načelnici u Šibensko-kninskoj županiji kako bi čuli i poruke kandidata Karamarka uoči izbora za predsjednika, 17. travnja, na kojima neće imati konkurenta. A jedna od glavnih poruka, kako nam je prenio čelnik šibenskog HDZ-a, Goran Pauk, više je nego zanimljiva.

– Poručio nam je da ne precjenjujemo ministre, da prema njima ne treba pokazivati nikakvo strahopoštovanje, jer oni nisu političke ikone, nego su tu da bi rješavali naše probleme, da bi bili na korist građana- saznajemo od Pauka. Povod za takvu izjavu nije bilo nezadovoljstvo prvog potpredsjednika ni Vladom ni ministrima, tvrdi Pauk, niti se o tome razgovaralo, nego posjet ministra obrazovanja i znanosti Predraga Šustara Šibeniku, pa je to, navodno, bio šlagvort za Karamarkovu intrigantnu izjavu. Pitanje je bi li šef HDZ-a tako govorio da u Vladi Tima Oreškovića sjede redom HDZ-ovi ministri…
Da je dolazak u Šibenik strogo stranački, terenski obilazak u duhu nove politike HDZ-a koji želi biti bliži članstvu i problemima u lokalnim sredinama kako bi se brže rješavali, potvrdio nam je i v.d. predsjednika ŽO HDZ-a Nediljko Dujić.
– Predsjednik je krenuo danas put juga zemlje, pa je prije Trilja svratio u Šibenik i sreo se s vodećim ljudima stranke u ovoj županiji. Prije svega zato jer smo dogovorili da njegujemo izravan, neposredni kontakt s vrhom stranke kako bi o problemima na terenu čuli iz prve ruke i djelotvornije ih rješavali. Rad Vlade nije se komentirao niti je to bilo na dnevnom redu- uvjerava nas Dujić. A o kojim se konkretnim problemima razgovaralo?
– Bilo je riječi o problemu vodičke zaobilaznice koja je „zapela“ u žalbenom postupku i idući tjedan bi se to moralo riješiti. Razgovarali smo i o nastavku projektiranja cestogradnje, a poseban naglasak je bio na budućem funkcioniranju Ureda za upravljanje državnom imovinom koji nam stvara velike nevolje jer po pet godina čekamo na izvlaštenja, čemu bi sada trebao doći kraj s obzirom da je taj ured došao pod ingerenciju Tomislava Karamarka. Predložio nam je da sve probleme vezane za DUUDI dokumentiramo kako bi se kvalitetno upoznao s njima i pomogao nam da ih što brže riješimo- rekao je za Tris-portal Dujić.


VEZANE VIJESTI