Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
SCENA
The Garden 2016. - Ivan Klarin, Nick Colgan i Filip Henjak (Foto Tris/H. Pavić)

The Garden u Tisno dovodi i festivale iz Italije, Nizozemske i Španjolske

The Garden 2016. - Ivan Klarin, Nick Colgan i Filip Henjak (Foto Tris/H. Pavić)
The Garden 2016. - Ivan Klarin, Nick Colgan i Filip Henjak (Foto Tris/H. Pavić)

The Garden 2016. – Ivan Klarin, Nick Colgan i Filip Henjak (Foto Tris/H. Pavić)

Ovogodišnja festivalska sezona na The Garden lokaciji u Tisnom s prošlogodišnjih 56 produžuje se na 77 dana – najavio je na konferenciji za novinare u Tisnom osnivač The Gardena Nick Colgan, zajedno s načelnikom Općine Tisno Ivanom Klarinom i direktorom ovdašnje Turističke zajednice Filipom Henjakom.

The Garden festival je sa prošlogodišnjim jubilarnim, desetim izdanjem prestao postojati, ali ista ekipa predvođena Nickom Colganom nastavlja s organizacijom festivala u The Garden resortu u Tisnom i klubu Barbarela u Pirovcu. Ovog ljeta ovdje se od 29. lipnja do 6. rujna održavaju Love International, koji ima sličnu koncepciju kao i okončani The Garden i zapravo je njegov nasljednik, te Electric Elephant, Suncebeat, Movement Croatia, Soundwave, Defected Croatia, Emerging Croatia i Dekmantel.

– U ovih nekoliko godina The Garden zajedno sa svim ostalim festivalima koji se održavaju uz njega je promijenio turističku sliku Tisnog, koje je postalo svjetski poznata festivalska destinacija.  Radimo puno kako bi festivalskim i svim drugim gostima svake godine ponudili sve bolju i bolju kvalitetu, posebno ulaganjem u infrastrukturu. S The Gardenom Tisno je dobilo jako puno i sa zadovoljstvom nastavljamo suradnju sa svim festivalima koji su nastali uz njega – rekao je načelnik Klarin.

Nick Colgan (Foto Tris/H. Pavić)

Nick Colgan (Foto Tris/H. Pavić)

–  Bitno je to da dolazi pet novih festivala, te se festivalska sezona sa 56 dana širi na 77 dana. Dolazi jedan veliki brend iz Italije, Movement koji ima tradiciju od 15 godina, čime se s britanske na  širimo i na talijansku publiku. Druga velika novost je Defected Croatia, festival s 25-godišnjom tradicijom koji je nakon nekoliko godina održavanja na Ibici odlučio svoje sjedište premjestiti u Tisno. Nasljednik The Gardena je The Love International, koji kreće 29. lipnja, a 6. rujna ga završava ga Dekmantel festival. Promotori Dekmantela su u Amsterdamu, tako da su Nizozemci su još jedna ciljana publika koji želimo privući u Tisno – rekao je Colgan.

Ekipa The Gardena u Hrvatskoj planira otvoriti i svoju pivovaru, te je Colgan najavio kako će se ovog ljeta ovdje moći degustirati festivalsko craft pivo.

Prošle godine je na The Gardenu i ostalim festivalima u Tisnom bilo 12.000 posjetitelja, a ove godine ih se očekuje više od 20.000. Kako je kazao direktor Turističke zajednice Općine Tisno Filip Henjak, osim samog broja gostiju, Tisnom je najvažniji brend koji je stvoren dolaskom festivala, te produljenje turističke sezone.

–   Vanpansionska potrošnja ovdašnjih gostiju porasla je sa 50 ili 60 na 90 sto eura. Kako se ove godine održava europsko prvenstvo u nogometu, a uvijek u terminima održavanja velikih sportskih natjecanja nastaju rupe, ovu će rupu u Tisnom popuniti festivalski gosti – rekao je Henjak.

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI