Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
POLITIKA
Supotpisnici (
Fotografija: Ured predsjednice Republike Hrvatske )

Supotpisali prijedlog:
Za ravnatelja SOA-e bi Daniela Markića

Supotpisnici ( Fotografija: Ured predsjednice Republike Hrvatske )
Supotpisnici ( Fotografija: Ured predsjednice Republike Hrvatske )

Nasmiješeni supotpisnici (fotografija: Ured predsjednice Republike Hrvatske )

Vlada RH je priopćila priopćenje o supotpisivanju, uz koje je istaknuta fotografija nasmiješenih supotpisnika: predsjednice RH K. Grabar Kitarović i predsjednika Vlade RH T. Oreškovića. Oni su supotpisali prijedlog o imenovanju Daniela Markića za novog ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije.

Podsjetimo, (do)sadašnjeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića je, među ostalima,  poželjela smijeniti predsjednica RH zbog javnosti nedovoljno jasnih razloga. Markić je francuski državljanin, a zbog vojnokarijernog entuzijazma i znanja francuskog jezika je svoju obavještajnu karijeru započeo u ondašnjem HIS-u (Hrvatskoj izvještajnoj agenciji) pod ravnanjem Miroslava Tuđmana (HDZ).   Trenutno je zaposlen u SOA-i. Evo što je priopćila Vlada RH u vezi supotpisivanja:
RH i je istakla fotografiju Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković supotpisali su  prijedlog za imenovanje novog ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije u kojem za ravnatelja predlažu Daniela Markića. 
Sukladno proceduri prijedlog će biti upućen na prethodno mišljenje Odboru Hrvatskog sabora nadležnom za nacionalnu sigurnost.
 
Predsjednik Vlade i predsjednica Republike usuglasili su se i oko zajedničkog prijedloga te za novog  predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost predložili Pjera Šimunovića. 
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI