Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Sinčićeva objava na društvenoj mreži

Sinčićev kutak:
Prizemne duše, toliko prazne i bezosjećajne, sebične i pohlepne…

Sinčićeva objava na društvenoj mreži

 Ivan Vilibor Sinčić (Foto Facebook profil)

Saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić jedan je od aktivnijih sudionika rasprava u aktualnom saborskom sazivu, ali i na Facebooku. Ne prođe puno a I.V. Sinčić se pojavi sa nekom svojom opservacijom o ovome ili ovome.

U rubrici koji bi mogli nazvati i Sinčićev kutak objavljujemo njegovu nedavnu FB objavu u kojoj progovara o svojem viđenju (većine) saborskih kolega, u ozračju skorih blagdana i činjenice da neće zasjedati tri tjedna dok se ne ‘stekinu uvjeti za rad’.  Tako je Sinčić svojevrsni izvjestitelj-insider iz najčešće polupraznih saborskih fotelja, a u ovom je izvještaju bez zadrške i živopisno karakterizirao većinu sabornika kao ‘prizemne duše, toliko prazne i bezosjećajne, sebične i pohlepne’. Evo tog njegova izvještaja:
Sinčićeva objava na društvenoj mreži

Sinčićeva objava na društvenoj mreži

Svatko tko vjeruje da će se u naredne četiri godine nešto promijeniti na bolje, bit će duboko razočaran. Dovoljno je da pogledate proračun.
Jučer je završila druga sjednica Sabora, kažu da je pauza nekih 3 tjedna ili dok se ne steknu uvjeti za rad. Ne znam kakvi se uvjeti moraju steći, osim ako oluja otpuhne sabornicu.
Ti ljudi koji tamo sjede i odlučuju o našoj budućnosti, to su toliko prizemne duše, toliko prazne i bezosjećajne, sebične i pohlepne, kojima u životu vrijedi jedino materijalno.
Kad provedete malo vremena među njima, čujete kako međusobno komuniciraju, vidite na koji način mene gledaju, prođe vas jeza.
Njih ne zanima kako će građani provesti Uskrs ni platiti račune. Njima je jedino važno gdje će otputovati, što će jesti i koliko će novaca ovaj mjesec spremiti na račune. Postoje iznimke, ali su teška manjina. Možete ih prepoznati ne po vikanjima u Saboru i nadglasavanjima, već po glasovanju.
Nemojte vjerovati onima koji su najglasniji. Vjerujte onima koji glasaju po vlastitoj savjesti, ne stranačkoj stezi. Malo ih je.
Volio bih da svi imate Uskrsne praznike kakve imaju zastupnici. Pomoći ću koliko mogu od svoje plaće, ali ne mogu svima. Broj onih koji nemaju hrane, nažalost, daleko je veći od mojih mogućnosti.
Budite sigurni da njima tokom ovih praznika građani nisu ni nakraj pameti.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI