Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
POLITIKA
Nas dva skupa (foto Facebook)

Selfie s Antom – V. Orepić:
Sa svojim prijateljem sam oživio sjećanja na ZP Split

Nas dva skupa (foto Facebook)

 

Nas dva skupa (foto Facebook)

Nas dva skupa… (foto Facebook)

Ante Gotovina je jedan od poželjnijih  selfie partnera na hrvatskom govornom facebook području. Nekima je autoportret s Gotovinom stvar časti, a drugima je to programirano sredstvo za učvrščivanje tzv. političkih pozicija. Mnogi su se pokušali uslikati s generalom A. Gotovinom pa to brže bolje rastrubiti na društvenim mrežama. Ali ne uspijeva to svima. Primjerice, Tomislav Karamarko (HDZ) se u predizborno vrijeme s njime fotografirao na terasi zadarskog kafića.

Tobože slučajno je u kuću Gotovine Ante svojedobno uoči izbora  navratila i aktualna predsjednica RH K. Grabar Kitarović, a spisak raznih individua koji su se naprezali ne bi li se ‘slikali s Antom’ je podulji. A jučer se u 14:26 sati s pakoštanskim časnikom rame uz rame ispred fotoaparata zatekao i Vlaho Orepić (Most), aktualni ministar  unutarnjih poslova, pri čemu su ‘oživljavali sjećanja na Zborno područje Split‘, kako je pojasnio. Sada će politički analitičari zasigurno zaključiti kako je ova Facebook objava svojevrsna poruka T. Karamarku s kojim je Orepić upravo nalazi u svojevrsnom javno-političkom obračunu. Uz fotografiju s maketama drvenih brodova u pozadini, V. Orepić je dodao i tekst sljedećeg sadržaja:
‘Danas sam sa svojim prijateljem oživio sjećanja na ZP Split. Upravo to vrijeme ponosa traži od nas odgovornost prema oslobođenoj domovini. Susret sa Antom me podsjetio na životne kalvarije koje su moji prijatelji i suborci prolazili zbog kojekakvih konstrukcija i nedostatka hrabrosti bivših vlasti da se suprotstave i inzistiraju na istini. ‪#‎BašZato‬, bez obzira na sve primitivne pokušaje političke destrukcije MUP-a i diskreditacije mene osobno – još ću jače i gorljivije raditi svjestan preuzete odgovornosti. U tome mi je veliku moralnu snagu pružila Antina prijateljska potpora, na kojoj mu od srca zahvaljujem!’.
Nije trebalo dugo čekati na komentar T. Karamarka, koji je u petak, kaže, večerao s Antom Gotovinom, ali se, eto,  pritom nije fotografirao s njime.
– I ja sam bio s Gotovinom u petak na večeri pa se nisam s njim slikao, niti ću pričati o čemu smo razgovarali – kazao je za televiziju N1 T. Karamarko.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI