Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
INTERVJUI / KULTURA
Roni Lepej na setu filma 'Someone Dies Tonight'

Roni Lepej, glumac:
Šibenčanin uz bok čuvenog Erica Robertsa

Roni Lepej na setu filma 'Someone Dies Tonight'

Šibenski glumac nedavno je snimio zadnju scenu američko-njemačkog filma ‘Someone Dies Tonight’.

Roni Lepej na setu filma 'Someone Dies Tonight'

Roni Lepej na setu filma ‘Someone Dies Tonight’

Šibenčanin Roni Lepej cijeloga se života bavio glumom i filmom, a da nikad zapravo nije ozbiljno razmišljao o glumačkoj karijeri. No, život ga je ovih dana doveo do prve glavne uloge, i to u filmu američko-njemačke produkcije „Someone Dies Tonight“. Glumi uz bok Ericu Robertsu, poznatog američkog glumca i brata slavne Julije Roberts.
Roni Lepej prve je glumačke korake napravio u Šibeniku. – Najbolje sam u razredu čitao poeziju, čak sam znao i rasplakati nastavnicu, pa su me prijavili u Dramsku grupu. Glumio sam u nekim predstavama u šibenskom Kazalištu i na MDF-u – rekao nam je Roni, koji se tek u 34. godini krenuo glumački školovati u Sydneyju.
– U Australiju sam otišao 1992., moja supruga je rođena tamo, i u početku smo se bavili ugostiteljstvom. Vodili smo restoran, a potom i caffe bar. Tada sam se preko nekih prijatelja zainteresirao za glumu i upisao školu – otkriva Lepej. – Prvo sam glumio u nekim kazališnim predstavama u Australiji, potom sam dobio manju ulogu u seriji „Water Rats“, a imao sam i epizodno pojavljivanje u jednoj kriminalističkoj seriji.

42 uloge za Winnetoua

Po povratku u Hrvatsku 2008. godine, redatelj Tomislav Žaja ponudio mu je ulogu u filmu „Duh babe Ilonke“. – Onda sam igrao i seriji “Tajne“, glumio sam Jakova u „Lozi“, pa sam bio policajac u američkom pilot projektu „Dead End“ koji se sada definira, došla je i uloga u „Winnetou“ i „Osmom povjereniku“, a onda sam u Hrvatskoj pokrenuo i casting agenciju – kaže Roni Lepej, koji ističe da je kao casting direktor pronašao 42 glumačke govorne uloge za „Winnetoua“, film koji se protekle godine snimao u Hrvatskoj.
Triler „Someone Dies Tonight“ snima se u Osijeku, Njemačkoj i SAD-u u američko-njemačkoj produkciji. – Odradio sam 15 dana snimanja u Slavoniji. Produkcija je profesionalna, komunikacija normalna, sve je na visokoj razini – tvrdi šibenski glumac.
Roni Lepej prepričao nam je uz kavu cijeli zaplet filma, a otkrio nam je i kraj. Što mi vama nećemo.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI