Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
UKRATKO
Provaljeno u stan riječkog intendanta Olivera Frljića: Poruka zastrašivanja i prijetnje

Provaljeno u stan riječkog intendanta Olivera Frljića:
Poruka zastrašivanja i prijetnje

ofrljićIntendantu riječkog HNK Ivana pl. Zajca, Oliveru Frljiću, nepoznati počinitelji provalili su u zagrebački stan tijekom proteklog vikenda. Zanimljivo je da se isto dogodilo i njegovoj djevojci, glumici Lindi Begonji, zbog čega Frljić drži da se to teško može podvesti pod slučajnost, osobito kad se imaju u vidu prijetnje koje sustavno dobija već neko vrijeme

Očigledno se radi o vrlo uvjerljivoj poruci što bi mu se moglo dogoditi sljedeće ukoliko nastavi sa svojim javnim djelovanjem, ističe Frljić u svom priopćenju kojim se obratio javnosti, podsjećajući kako je Tomislav Karamarko, šef HDZ -a i aktualni prvi potpredsjednik Vlade, i sam dao značajan doprinos stvaranju takve klime i atmosfere javnog linča spram neistomišljenika i sijanja straha.

U taj doprinos svakako spada, veli, i Karamarkovo predizborno obećanje da će riječki HNK dočim HDZ dođe na vlast učiniti i hrvatskim i narodnim , a Frljića smijeniti s dužnosti intendanta.

Svoj je prilog, uvjeren je Frljić, dala i predsjednica države, Kolinda Grabar Kitarović, huškačkim pismom čelniku SNV-a Miloradu Pupovcu u kojem podgrijava atmosferu nesnošljivosti umjesto da je osuđuje, i time otvara sezonu lova na „nepoćudne vještice“.

Riječki intendant smatra da je riječ o mjerama zastrašivanja, a atmosferu u Hrvatskoj danas, uspoređuje s onom u nacističkoj Njemačkoj 30-ih godina prošlog stoljeća.
Iz Ureda predsjednice tu optužbu nisu komentirali, no potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, čini se, slatko je nasmijala.

– Žao mi je čovjeka ako su ga opljačkali, to treba prijaviti i neka policija radi svoj posao. A takvim izjavama Oliver Frljić možda je dokazao da je dobar vic-maher, ali svakako loš intendant HNK- komentirao je Karamarko.
Provala je, kako je kazao i sam Frljić, prijavljena policiji koja je podigla kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.


VEZANE VIJESTI