Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
SCENA
Keith Emerson (Wikipedia)

Preminuo Keith Emerson, klavijaturist grupe Emerson, Lake & Palmer

Keith Emerson (Wikipedia)

Legendarni klavijaturist digao je ruku na sebe u svom domu u Santa Monici u Kaliforniji. Imao je 71. godinu.

Keith Emerson (Wikipedia)

Keith Emerson (Wikipedia)

Policija Santa Monice potvrdila je kako je Keith Emerson preminuo u četvrtak 10. ožujka od posljedica samonanesene prostrijelne rane na glavi u svom domu u Santa Monici. Još uvijek se ne zna razlog suicida.
“U dubokoj tuzi ispraćam svog dobrog prijatelja i brata po glazbi”, izjavio je Carl Palmer, Emersonov kolega iz legendarnog sastava Emerson, Lake & Palmer, te nastavio: “Keith je bio nježna duša čija će ljubav prema glazbi i strast izvođenja još dugo ostati nenadmašna. Bio je pionir i inovator čiji je glazbeni genij pomirio svjetove rocka, klasike i jazza.”
Klavijaturist je rođen 2. studenog 1944. godine. Svirao je s Keith Emerson Trio, John Brown’s Bodies, The T-Bones i The V.I.P.’s. Supergrupu Emerson, Lake & Palmer osnovao je 1970. godine zajedno s pjevačem i gitaristom Gregom Lakeom i bubnjarom i perkusionistim Carlom Palmerom. Snimili su značajne albume progresivnog rocka; “Emerson, Lake & Palmer”, “Tarkus”, “Trilogy”, “Brain Salad Surgery”, “Works” 1 i 2, te “Love Beach” do 1978. uključujući live album “Pictures At An Exhibition”.
Razišli su se 1979. godine da bi nakon reuniona 1991. objavili “Black Moon” (1992.) i “In The Hot Seat” 1994. godine. Emerson je također imao uspješnu solo karijeru, a sladao je i filmsku glazbu. Idući mjesec trebao je krenuti na turneju po Japanu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI