Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
SCENA
Nina Kraljić

Poslušajte ‘Lighthouse’, pjesmu s kojom se Hrvatska vraća na Eurosong

Nina Kraljić

Pjesmu će Nina Kraljić izvesti na engleskome jeziku u prvoj poluzavršnici Eurosonga, 10. svibnja, u Stockholmu.

Nina Kraljić

Nina Kraljić

Riječ je o pjesmi „Lighthouse“, a autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom Popmache. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann
– Pjesma u osnovi govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svjetionika – kaže jedan od autora, Andreas Grass.
– Glas Nine Kraljić dirnuo me je već pri prvome slušanju i dodatno oduševio tijekom studijskoga snimanja pjesme „Lighthouse“. Njezina izvedba je pjesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno – rekao je Thorsten Brötzmann, njemački glazbeni producent, skladatelj i aranžer. U svoju uspješnu karijeru ubraja rad s mnogim glazbenim zvijezdama. Neke od njih su No Angels, Bro´Sis, Christina Stürmer, Monrose, Jeanette, Modern Talking, Unheilig, Oonagh, Adoro, Bonnie Tyler, Howard Carpendale, Ace of Base, Amy MacDonald, Lena, Motörhead, Reamonn, Rick Astley i  Yvonne Catterfield.

– Kada sam razmišljala čemu i komu bih posvetila pjesmu, sjetila sam se nekih svojih prijatelja koji rade na brodu i domu se vraćaju nakon šest mjeseci ili godinu dana te njihovih priča: od čežnje za domom do osjećaja istovremene tjeskobe i otvorene pustolovine koje neistraženo, bezgranično more pruža. Isto tako, pjesma nas je duboko podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom i tragične situacije u kojoj se nalaze – kaže Nina Kraljić.
Pjesma „Lighthouse“ naći će se i na Nininom prvom albumu, koji snima za Universal Music. Nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se s Ninom Kraljić, pobjednicom „The Voicea“, vraća na popularno natjecanje i to u godini u kojoj Hrvatska radiotelevizija obilježava dvije značajne obljetnice – 90 godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina postojanja Hrvatske televizije.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI