Neovisni novinarski portal
22.1.2021.
UKRATKO
NP Krka : Radionica za poticaj tradicijskog poduzetništva

NP Krka :
Radionica za poticaj tradicijskog poduzetništva

zeleni stol

Krkin Zeleni stol/ Foto: NP Krka

Nacionalni park Krka, ove subote 5. ožujka, u Eko kampusu Puljane, organizira 4. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku

Susreti se održavaju se u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Radionice s naglaskom na razvoj tradicijskog poduzetništva u blizini Nacionalnog parka Krka uspješno su održane tijekom 2014. i 2015. godine. Kao rezultat tih radionica nastala je i manifestacija Krkin zeleni stol.
JU NP Krka podržava trud čuvara baštine i veoma im je zahvalna na odazivu i sudjelovanju na Krkinom zelenom stolu koji je kao manifestacija organizirana kako bi pomogla u prezentaciji i plasiranju autohtonih lokalnih proizvoda.
U uvodnom dijelu 4. susreta tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku bit će uručene zahvalnice sudionicima – izlagačima Krkinog zelenog stola koji su svojim nesebičnim doprinosom, tijekom 2015., brojnim posjetiteljima NP Krka predstavili dio bogate prirodne i kulturne tradicijske baštine.
Potom, od 10 d0 13 sati, slijedi radionica s lokalnom zajednicom na temu Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz Nacionalni park Krka. Radionica je slobodna za sve poljoprivrednike i gospodarstvenike uz Krku, jedinice lokalne samouprave, lokalne akcijske grupe i udruge na širem području nacionalnog parka.
Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP Krka dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

4. susret (1)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI