Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
UKRATKO
NP Krka: Nova knjiga za školske knjižnice

NP Krka:
Nova knjiga za školske knjižnice

Ribe

Nacionalni park Krka kroz projekt „Popunimo školske knjižnice”, svake školske godine daruje jedno od svojih izdanja knjižnicama u školskim ustanovama Šibensko-kninske županije. Tom tradicionalnom akcijom, učenicima nastoji približiti bio raznolikost parka ali i njegovu kulturnu baštinu, kao vrijednosti koje svi zajedno moramo čuvati. Ove je godine za dar školskim knjižnicama izabrana knjiga Slatkovodne ribe Nacionalnog parka Krka.

Ta knjiga, objavljena 2010. godine, četvrto je izdanje edicije Biološka raznolikost Nacionalnog parka “Krka”. Autor, dr. sc. Drago Marguš, na 99 stranica opisao je 29 svojti slatkovodnih riba koje obitavaju u rijeci Krki. Od navedenih svojti čak je 19 zaštićeno u Hrvatskoj, a 18 ugroženo i uvršteno u Crvenu knjigu slatkovodnih riba Hrvatske. Knjiga Slatkovodne ribe Nacionalnog parka Krka, tiskana je dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku.
Projektom “Popunimo školske knjižnice”, od 2007. godine, školskim knjižnicama Šibensko-kninske županije podijeljene su VHS kasete Nacionalnog parka „Krka“, knjige Školjkaši ušća rijeke Krke, Šišmiši Nacionalnog parka Krka i Vretenca Nacionalnog parka Krka Drage Marguša, Skradin: arhitektonski elementi i detalji Ive Šprljana, Simpozij Rijeka Krka i nacionalni park Krka i Nacionalni park Krka: prirodoslovni vodič, te zadnji DVD o Nacionalnom parku Krka.
– Vjerujemo da će i ovogodišnji poklon učenici i njihovi mentori prihvatiti kao dodatno nastavno pomagalo u radu. Nadamo se i da će to izdanje u djeci potaknuti ljubav prema rijeci Krki i Nacionalnom parku Krka i probuditi svijest o potrebi čuvanja okoliša i za buduće generacije – ističu u NP Krka.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI