Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
SCENA
Nina Kraljić

Nina Kraljić:
Kakve veze domoljublje ima s Eurosongom?

Nina Kraljić

Aferica u nastajanju dobila je svoj nastavak: naša predstavnica na Eurosongu žustro je odgovorila nezadovoljnom Hrvatskom društvu skladatelja.

Nina Kraljić

Nina Kraljić

HDS nije zadovoljan pjesmom „Lighthouse“ kojom se Hrvatska vraća na Eurosong. I to ne zbog njezine (ne)kvalitete, već zbog manjka domoljublja i još ponečeg što ima veze s novcem, stranom korporacijom i omalovažavanjem hrvatske glazbene industrije.
– Ono što je nevjerojatno je da pjesmu plaćam JA pa argument apsolutno pada u vodu! Ja od toga zarade nemam i što se mene tiče bitnija mi je Hrvatska. I da, nemate pravo opterećivati izvođača sa unutarnjom politikom. Kakve veze ima nacionalno domoljublje sa ovim? – napisala je ljutita Nina Kraljić na Facebooku. „Lighthouse“ je, naime, u potpunosti djelo austrijskih skladatelja i producenata, što je, po HDS-u, izvor svih problema.
– Sve što radimo, radimo za što bolji plasman i biramo stoga tada najbolje dobivenu pjesmu, ne biramo glazbu po nacionalnostima, to je apsolutna sramota. Ubijate ono što je glazba: univerzalni jezik i zajedništvo. Sami ste priznali da hrvatski skladatelji često šalju pjesme izvan hrvatskih granica. Zašto je problem obratno? Samo mi imamo problem sa uspjehom čini se i uvijek smo najveći kritičari – nastavila je pobjednica „The Voicea“.
– Strašno umara ova konstantna negativa, kritiziranje i egoizmi umjesto da nam svima u cilju bude jedno. I molim vas nemojte govoriti da ne želite nanositi štetu kad ju nanosite, umjesto da se posvetite pravom radu, a ne pričama – rekla je na kraju Nina Kraljić i dpobila 754 „lajka“. Zasad.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI