Neovisni novinarski portal
18.1.2021.
IZDVOJENO
Nije šala: Siniša Kovačić ‘smijenio’ i HRT-ov logotip (te dvoje urednika)

Nije šala:
Siniša Kovačić ‘smijenio’ i HRT-ov logotip (te dvoje urednika)

HRT_znak_bijelo_06.PNG.476x268_q85_crop_upscale

Siniša Kovačić, vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, krenuo je žestoko i energično na novu dužnost, pa je tako danas, izuzev nekih urednica i urednika smijenio i – logotip. Kako je danas objavljeno u rubrici O HRT-u na internetskim stranicama Hrvatske radio televizije, na televizijske ekrane vraćen je logo HRT-a koji ima dva crvena kvadratića, umjesto onoga sa sivim kvadratićima. Taj je spektakularan zahvat obrazložen ‘brojnim pritužbama i upitima gledatelja’.

– Zbog brojnih pritužbi i upita gledatelja o tome zašto je Hrvatska radiotelevizija od jeseni prošle godine u svojim programima započela uglavnom upotrebljavati jednobojni logotip, odlukom vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniše Kovačića izvorni logotip s prepoznatljivim crvenim kvadratićima od danas je ponovno dio identiteta Hrvatske radiotelevizije. Logotip je izradio poznati  hrvatski  dizajner  Boris Ljubičić i Hrvatska radiotelevizija ga upotrebljava već dvadesetak – obrazlaže se u vijesti na stranicama HRT-a.
No dobro, to nije sve od današnjih vijesti s HRT-a: tu su i dvije obavijesti o smjenama i imenovanjima novih urednica, kakve su sada već gotovo svakodnevna pojava od dolaska v.d.-a S. Kovačića.
Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas Ružicu Renić Andrijanić vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) nakon što je te dužnosti razriješen Igor Tomljanović.
Druga vijest iz rubrike koja bi se mogla nazvati smjene i imenovanja kaže kako je Siniša Kovačić imenovao  danas Katarinu Perišu Čakarun vršiteljicom dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije nakon što je te dužnosti razriješena Lamija Alečković.
Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije danas je donijelo i ‘jednoglasnu odluku da se Hrvatska radiotelevizija u cijelosti ograđuje od filma 15 minuta – Masakr u Dvoru’.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI