Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Mirko Ilić

Mirko Ilić dizajnirao omot za ‘Dvojku’ Damira Imamovića

Mirko Ilić
Mirko Ilić

Mirko Ilić

Naš najcjenjeniji dizajner i ilustrator, Mirko Ilić, nakratko se vratio osmišljavanju naslovnica gramofonskih ploča. Omot albuma „Dvojka“ Sevdah Takhta Damira Imamovića, koji će biti objavljen na CD i LP izdanju, njegovo je djelo.

– Mirka sam upoznao u Beogradu 2007. ili 2008. kada sam radio svoje prve koncerte tamo. Super smo se družili i dogovorili da ćemo nekada raditi nešto zajedno. ‘Dvojka’ je bila idealan povod za to. U posljednje vrijeme vinil se vraća na velika vrata i naš izdavač Glitterbeat Records uredno tiska svoja izdanja i kao LP. Čim sam to čuo, odmah sam nazvao Mirka jer sam znao da će uraditi super posao. On je radio toliko važnih ploča i tako dobro poznaje taj format, izjavio je Damir Imamović.
Mirko Ilić autor je brojnih ex-yu naslovnica. Radio je omote za Azru, Parni valjak, Film, U škripcu, a među njegovim najpoznatijim djelima iz tog vremena su naslovnica „Doživjeti stotu“ Bijelog dugmeta i „Čovjek kao ja“ Arsena Dedića te logo Prljavog kazališta, koji se našao na njihovu prvom albumu. Neke od tih naslovnica lani su bile izložene u njujorškoj MoMA-i. Mirko Ilić danas je vlasnik studija za grafički dizajn u New Yorku.
Što se Damira Imamovića tiče, njegov Sevdah Takht potpisao je ugovor s poznatom glazbenom etiketom Glitterbeat Records, koja će album „Dvojka“ objaviti krajem travnja.

Dvojka-LP-front-600x598

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI