Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
KULTURA / SCENA
Kulturaljka 2016: Tribina, predavanje i koncert

Kulturaljka 2016:
Tribina, predavanje i koncert

kulturaljka 2

Nakon uvodnog partyja zagrijavanja s početka trećeg mjeseca kada su u klubu Azimut u Šibeniku koncert održale sve poznatije Punčke, dvodijelna manifestacija aktivističkih konotacija Kulturaljka u organizaciji Udruge P.A.R.K. konačno može objaviti: program službeno počinje.

I to već ovog četvrtka, 17. ožujka, tribinom znakovita naziva ‘Mladost je mladost je mladost – alternativna i nezavisna scena unatrag dva desetljeća u Šibeniku’. Kako je prethodno najavljeno, tribina će se održati u prostorijama tzv. Narančaste zgrade u kojem sjedište ima i suorganizator tribine, Šibenska udruga mladih, Š.U.M. čija će istaknuta članica, Maja Šintić biti jedna od predavačica. Tribina počinje u 18 sati i pozvani su svi.
– Dosad smo kroz Kulturaljku, u naše projekte, uvijek uključivali mlade i na taj način davali im prostora da se kreativno izraze pred širom publikom no ove godine odlučili smo poraditi na njihovoj edukaciji i stoga za tijekom naredih tjedana planiramo dva predavanja. Predavači će biti članovi šibenskih udruga, što postojećih što ugašenih, odnosno starih i novih. Imat ćemo izložbu plakata značajnih manifestacija koje su se održale tijekom zadnjih 20 godina, bit će tu fotografije, press cliping, prezentacija … Pričat ćemo što trenutačno radimo, što planiramo raditi te što smo napravili, odnosno što nismo i zašto te što bismo voljeli raditi – objašnjava Igor Bergam, predsjednik Udruge Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture (P.A.R.K) i organizator manifestacije.

kulturaljka 1

Drugo edukativno predavanje održat će se 24. ožujka (četvrtak), no ovog puta predavanje pod nazivom ‘Povratak zaboravljene / zabranjene biljke’ održat će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’, u Šibeniku. O indijskoj i industrijskoj konoplji razgovarat će Marina Zubak, Ratko Marinković i Saša Brajlo iz Zagreba, aktivisti za legalizaciju konoplje u Hrvatskoj.
Mini serija tematski različitih predavanja zaokružuje kulturni dio programa Kulturaljke 2016. nakon čega ostaje dovoljno vremena za pripremiti se za veliko finale manifestacije – koncertu u hangaru bivše vojarne Bribirskih knezova gdje će 26. ožujka (subota) nastupiti tri benda: Zabranjeno Pušenje, Repetitor te Magul.
Ulaznice za koncert u Hangaru mogu kupiti već sad u pretprodaji po cijeni od 60 kuna i to u caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut u Šibeniku, te za one koji nisu u gradu, a htjeli bi na vrijeme osigurati svoju ulaznicu što svakako preporučujemo zbog ograničenog broja mjesta, to mogu učiniti putem Entrio internetskog sustava.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI