Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
KRONIKA 112
Sporni most za prošlogodišnje prvosvibanjske proslave (Foto: H. Pavić)

Javna nabava:
Rođak bivšeg premijera oštetio Nacionalni park Krka za 43.000 kuna

Sporni most za prošlogodišnje prvosvibanjske proslave (Foto: H. Pavić)
Sporni most za prošlogodišnje prvosvibanjske proslave (Foto: H. Pavić)

Sporni most za prošlogodišnje prvosvibanjske proslave (Foto: H. Pavić)

Šibenska policija podnijela je po dvije kaznene prijave protiv 59-godišnjeg nadzornog inženjera, 59-godišnjeg vlasnika građevinske tvrtke i 57-godišnjeg službenika Javne ustanove Nacionalni park Krka koji su osumnjičeni kaznena djela krivotvorenja isprave, te zlouporabe položaja i ovlasti.

Sanirao se mosta na Skradinskom buku, a vlasnik građevinske tvrtke je tijekom travnja i lipnja u dogovoru s nadzornim inženjerom i službenikom Nacionalnog parka unio neistinite podatke u građevinsku knjigu, dnevnik i okončanu situaciju. Upisao je podatke o nabavci i ugradnji određene količine materijala, koja nije nabavljena niti ugrađena, a što je svojim potpisom i pečatom u ime svoje tvrtke iz Šibenika ovjerili nadzorni inženjer i službenik Nacionalnog parka.  Policija kaže da su koristeći svoj položaj i ovlast za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist od 38.524 kuna, na štetu nacionalnog parka.
Nadalje, utvrđeno je da je 57-godišnji službenik od 1. srpnja do 22. rujna prošle godine, kad je ista tvrtka radila na čišćenju dovodnih kanala na Troškom slapu, platio i posao koji su prethodno već bili obavili radnici Nacionalnog parka. Platio mu je 50.430,00 kuna, pri čemu je Javna ustanova oštećena za 4.600 kuna, koliko je iznosila vrijednost ranije obavljenih radova. Osumnjičeni su kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
Kako saznajemo, 57-godišnji službenik Nacionalnog parka je Boško Poljak, rođak bivšeg premijera Zorana Milanovića. Poljak sada tvrdi da nije kriv, da je riječ o političkom obračunu, koji su inicirali monopolisti kojima je pokvario poslove. U Nacionalnom parku ‘Krka’ nisu htjeli komentirati slučaj. Poljak je na mjestu rukovoditelja Odsjeka za tehničke poslove i održavanje zaposlen u kolovozu 2013. godine. Ispalo je da je Poljak, sa svega par godina radnog iskustva, zaposlen nakon čak 23 godine provedene u mirovini. Da se radi o rođaku premijera otkriveno je u lipnju prošle godine.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI