Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
IZDVOJENO
Novi voditeljski trojac Dnevnika na HTV-u (foto: HRT, Krasnodar Peršun)

HRT:
Od sutra drukčiji Dnevnik i jedan/na voditelj/ica

Novi voditeljski trojac Dnevnika na HTV-u (foto: HRT, Krasnodar Peršun)
Novi voditeljski trojac Dnevnika na HTV-u (foto: HRT, Krasnodar Peršun)

Novi voditeljski trojac Dnevnika na HTV-u (foto: HRT, Krasnodar Peršun)

Nakon smjene HRT-ova logotipa bez crvenih kockica, glavnog ravnatelja, te niza urednika itd., došlo je vrijeme i za smjene u koncepciji središnje informativne emisije hrvatske javne televizije. Kako su netom priopćili s HRT-a, središnji Dnevnik od sutra će voditi upola manje voditelja – odnosno samo jedan/na. Umjesto koncepcije s dvoje spikera, sada će te vijesti najavljivati i čitati jedna voditeljica ili voditelj.

Pritom, kako se čini, na ekranu od sutra neće biti lica poput Stipe Alfiera, Sanje Mikleušević Pavić, Tine Šimurine i Đurice Drobca, nego će to biti Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki, a uređvati će je i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski.
– Nova voditeljska lica samo su neke od promjena koje se najavljuju u predstojećemu razdoblju u središnjoj informativnoj emisiji. Od ponedjeljka 14. ožujka središnja informativna emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Dnevnik doživjet će promjene – vele na HRT-u.
Valja vidjeti hoće li se sada promjeniti još štogod u koncepciji dnevnika, u smislu sadržaja, primjerice eventualnog podrobnijeg praćenja aktivnosti velikog broja političkih stranaka iz redova Domoljubne koalicije, ili tome slično.
Kako kaže vršiteljica dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa (IMS) Hrvatske radiotelevizije Katarina Periša Čakarun, ‘glavne odlike Dnevnika biti – objektivnost, informativnost i sadržajnost’.
– Političke obojenosti neće biti, usredotočit ćemo se na ljude, na njihove probleme, ali i na uspjehe – veli K. Periša Čakarun.
Ipak, bit će i promjena u ambalaži, kako bi se reklo, jer se to valjda smatra bitnim za pravovaljano informiranje građanstva.
– Određenih će preinaka u narednome razdoblju biti i u scenografiji Dnevnika, a uskoro se očekuje i potpuno novi vizualni identitet središnje televizijske informativne emisije, o čemu će novo programsko vodstvo pravodobno obavijestiti javnost – poručili su prije par sati s HRT-a.
Ipak, među dijelom gledatelja, posebice onima koji izrazito štuju i prate sadržaje koji se prikazuju na HTV3, iskazuje se određena bojazan kako bi moglo doći i do nekih izmjena na tom specijaliziranom kanalu.
Zasad nema službenih vijesti o tome, pa gledatelji ‘trojke’ ili ‘trice’ zasad mogu biti mirni, budući da su taj program i neki drugi HTV-ovi programski sadržaji, ostali jedina TV-brana od sveopće trivijalizacije, banalizacije i komercijalizacije programa na većini ostalih nacionalnih i lokalnih televizija.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI