Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
Sport
Foto: J.Krnić

Grad Šibenik i JK Val potpisali povijesni ugovor o gradnji i korištenju novih prostorija

Foto: J.Krnić

Jedriličarski klub Val dobit će napokon nove klupske prostorije.

Foto: J.Krnić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i predsjednik Vala Marin Paić (Foto: Jozica Krnić)

Gradonačelnik Željko Burić i predsjednik Jedriličarskog kluba Val Marin Paić danas su potpisali ugovor kojim se okreće nova stranica u funkcioniranju jednog od najstarijih sportskih klubova u Šibeniku. Naime, legendarna baraka u Docu, koja je 1954. godine bila izgrađena kao “privremeno rješenje”, konačno odlazi u povijest i na njenom mjestu izrast će novi, moderan klub.
– JK Val je jedan od najstarijih sportskih klubova u gradu, osnovan je 1928. godine, i nekako je oduvijek imao probleme sa svojim klupskim prostorijama. Baraka u kojoj sad stojimo izgrađena je 1954., napravili su je članovi kluba misleći da rade privremeno rješenje. Preko šezdeset godina ona je naš dom, nije nam mrska, međutim s njom postoji problem jer je konstrukcijski dotrajala i nestabilna – rekao je predsjednik Paić, na današnjoj svečanosti u klupskim prostrijama.
– Početak razgovora s gradonačelnikom Željkom Burićem bio je prije dvije godine, a do prije nekoliko dana je trajalo dobivanje dokumentacije i ne možemo vam opisati koliko smo sretni što smo se konačno približili početku gradnje novih klupskih prostorija. “Valovaca” u Šibeniku ima na tisuće, mnogi su uz ovaj klub bili, ili još uvijek jesu, vezani i sad je vrijeme da se svi oni angažiraju i daju svoj obol da se ova baraka obnovi i da našim jedriličarima, prije svega djeci, omogućimo najbolje uvjete za rad – kazao je Paić.
Foto:J.Krnić

Šampanjac nakon potpisivanja ugovora (Foto: Jozica Krnić)

Autori idejnog rješenja za nove prostorije kluba su Marko Paić i Ivana Lozić iz arhitektonskog studija 25.4mm. – Ja sam dite Vala i izradu idejnog projekta donirao sam klubu. Riječ je o objektu koji ima ukupno 160 kvadratnih metara površine, imat će malu recepciju, garderobu i sanitarije, mali ured, jednu polivalentnu prostoriju i hangar za spremanje brodova. Nastojali smo da novi klupski prostor ne izgleda kao hangar, već kao moderni javni projekt – istaknuo je Marko Paić.
Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, čiji je potpis na današnjem ugovoru između Grada i Vala iščekivan s nestrpljenjem, nije krio svoj optimizam. – Izuzetno sam sretan što se došlo do početka jedne nove priče u klubu Val. Ovo je nastavak politike gradske uprave prema sportu i djeci. Nakon adaptacije dvorane Baldekin i Ljubice u Crnici, gradnje igrališta s umjetnom travom na stadionu, radova na dvorani Miminac, došao je na red i Val, klub velike prepoznatljivosti i tradicije. Zadovoljan sam što će novi klupski prostor Vala biti inkorporiran oblikom i izgledom u svoj okoliš. Ovo je novi početak koji će dati vjetar u jedra jedriličarskom klubu – naglasio je gradonačelnik.
Sve je, dakle, spremno za gradnju novih prostorija kluba, koji je u svojoj dugoj povijesti odgojio na tisuće šibenske djece.
19680-v

Idejno rješenje novih klupskih prostorija JK Val

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI